ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Υπουργός Τουρισμού

H Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1997) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LL.M, 1998) και από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστώνη (GMAP, 2006).

Έχει εργαστεί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, καθώς και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν συνεργάτιδα του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα.

Εξελέγη βουλευτής Νομού Ρεθύμνης (2007 και 2009), ενώ, από το 2012, εκλέγεται στην Α’ Αθηνών (2012, 2015, 2019, 2023).

Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Α. Σαμαρά 2012 – 2015.

Έχει διατελέσει επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U), πρέσβειρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Women Political Leaders (WPL) και μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Θεσμών και Διαφάνειας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα – (ΚΕΜΕΦΙ) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Είναι παντρεμένη με τον συνθέτη Μίνω Μάτσα και έχουν δύο παιδιά.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ

Περιφερειάρχης Κρήτης

Ο Σταύρος Αρναουτάκης γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Είναι Οικονομολόγος. Από το 1981 έως το 1991 ήταν στέλεχος ιδιωτικής επιχείρησης.

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1990 εκλέγεται σε ηλικία 34 χρονών Δήμαρχος Αρχανών. Διετέλεσε Δήμαρχος Αρχανών έως και το 2004 και αφού οι συνδημότες του τον είχαν επανεκλέξει για τέσσερις συνεχόμενες θητείες.

Ως Δήμαρχος Αρχανών ξεκίνησε την εφαρμογή ενός σχεδίου ανάπτυξης, η φιλοσοφία του οποίου βασίζονταν στην στενή συνεργασία των τοπικών αρχών και φορέων και στην αποτελεσματική χρήση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής.

Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου καταλυτικό ρόλο είχαν: η αξιοποίηση στο μέγιστο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η συνεργασία του δήμου με επιστημονικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα και η πρακτική αξιοποίηση της διαθέσιμης τεχνογνωσίας για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.

Στη διάρκεια της θητείας του οι Αρχάνες κατακτούν το:

  • 2ο Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Integrated and Sustainable Development of Exceptional Quality” το 2000, και
  • 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό «Τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο» το 2002.

Από το 1991 έως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ηρακλείου Α.Ε.. Από τη θέση αυτή διαχειρίστηκε την εφαρμογή πολλών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τα αποτελέσματα των οποίων είναι ιδιαιτέρως εμφανή τόσο στο Δήμο Αρχανών όσο και στους υπόλοιπους Περιφερειακούς Δήμους του Νομού Ηρακλείου. Με δική του πρωτοβουλία η Αναπτυξιακή Ηρακλείου γίνεται η πρώτη αναπτυξιακή εταιρεία στην Ελλάδα που απέκτησε δικό της γραφείο στις Βρυξέλλες με στόχο την καλύτερη διεκδίκηση και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μετά από απόφαση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου τοποθετείται στην 4η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2004.

Από το 2004 μέχρι το 2009 ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Επιτροπή Αλιείας καθώς και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 εξελέγη Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κρήτης. Το 2014, το 2019 και το 2023 επανεκλέγεται Περιφερειάρχης Κρήτης.

Είναι μέλος Δ.Σ. Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Είναι μέλος Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR).

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ

Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Γεννήθηκε το 1964 στο Ηράκλειο και σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Είναι καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών μελετών, άρθρων και βιβλίων, ενώ για σειρά ετών αρθρογράφησε σε πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδες.

Τα τελευταία 30 χρόνια, δραστηριοποιείται, σε εθελοντική βάση, στα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού και στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Ε.Κ.Ι.Μ.), και είναι ο εμπνευστής του «Κοινωνικού Χώρου» των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, που ασχολείται με την πολύπλευρη στήριξη ανθρώπων σε βιοτική ανάγκη.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Άση Λυγερού και έχουν δύο παιδιά, τη Λουίζα και τον Ανδρέα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Γ. ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Κρήτης

Ο Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου γεννήθηκε στα Χανιά, το 1967, σήμερα πατέρας δύο παιδιών της Ευαγγελίας και του Γιώργου Κώτσογλου. Από το 1993 είναι πτυχιούχος της πρώτης κλάσης του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ στον τομέα «Οργάνωσης & Διοίκησης», του ίδιου τμήματος και από το 2012 διδάκτορας στην «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη συνεισφορά της στην καταπολέμηση της Διαφθοράς και την βελτίωση των υπηρεσιών προς τον Πολίτη».

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων κι έχει συγγράψει (2) επιστημονικά βιβλία, «Τεχνικές Δομημένου Προγραμματισμού» και «Λειτουργικά Συστήματα», στο χώρο των ΤΠΕ. Παράλληλα, είναι  εκπαιδευτής ενηλίκων με μακροχρόνια εμπειρία από το 1986 σε συνεργασία με φορείς δια βίου μάθησης όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε δημόσια και ιδιωτικά ΚΕΚ, ΙΕΚ, κ.α. εκπαιδευτικές δομές. Την τελευταία 15εταία συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από θέσεις ευθύνης. Σήμερα, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρεια Κρήτης ενώ είναι και ιδιοκτήτης διαχειριστής, στο ξενοδοχείο εναλλακτικού τουρισμού, EVGE Experience Boutique Hotel και παράλληλα Τεχνικός Σύμβουλος της Κρητικής αλυσίδας ξενοδοχείων, Caldera Group of Hotels.

Συμμετέχει εθελοντικά με μια σειρά σημαντικές συλλογικότητες των Χανίων και της Κρήτης, είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Γενικός Γραμματέας στον ΤΟΕΒ Φουρνέ, Αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο ΚΥΔΩΝ Χανίων, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης ενώ υπήρξε και επί μια 15ετία, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος, του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων του Περ/κού Τμήματος Χανίων.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης  αποφοίτησε το 1982 από το Λύκειο Κοραής και συνέχισε τις σπουδές του σε Τουριστική Σχολή στο Μόναχο της Γερμανίας

Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης «Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στον κλάδο της φιλοξενίας από το 1980. Οι επενδύσεις όλων αυτών των χρόνων σε ανέγερση νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων είναι πολλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων τα τελευταία χρόνια, με το Cactus Bay να καλωσορίζει τους επισκέπτες του κατά τη θερινή περίοδο του 2018 και να συνεχίζει με το Cactus Mare κατά τη θερινή περίοδο του 2019, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ανακαινίσεις και η δημιουργία πρόσθετων υποδομών στα Cactus Royal 5* & Cactus Beach 4*. Η ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης, καθώς υπολογίζεται ότι τα Cactus Hotels απασχολούν περίπου 400 εργαζόμενους. Επίσης, η επιλογή τοπικών προμηθευτών και παραγωγών είναι ένα γνωστό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, συμβάλλοντας έτσι περισσότερο στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινότητας. Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία τύπων καταλυμάτων, τα Cactus Hotels είναι κατάλληλα ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία Cactus αποτελούν την ιδανική επιλογή για διακοπές. Αποστολή της επιχείρησης και κύρια φιλοσοφία της διοίκησης είναι να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, πάντα σύμφωνα με τις πολιτικές που αναφέρονται στο περιβάλλον, την τοπική κοινότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική κληρονομιά. Η δέσμευση της εταιρείας για διασφάλιση και διατήρηση της βιωσιμότητας είναι απόλυτη και ενισχύεται κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 6 χρόνια, η επιχείρηση έχει αποσπάσει μια σειρά βραβείων τοπικού, εθνικού αλλά και παγκόσμιου χαρακτήρα, για την ιδιαίτερη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση των πελατών καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Travelife, Green Key, Ελληνικό πρωϊνό, We Do Local, TUI Umwelt Champion, TUI Top Quality Σήμα Κρήτη, Tripadvisor excellence, World Luxury Spa Award 2019, Bravo Sustainability Award, Greek Hospitality Awards, Bizz winner award, Treasures of Greek Tourism, Holidaycheck award κ.ά

Η φιλοπεριβαλλοντική του συνείδηση και η ευαισθησία του σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, αρχές που έχει υιοθετήσει από τον πατέρα του, Θεόφιλο Χαλκιαδάκη, έχουν διαμορφώσει ένα πρότυπο διοίκησης το οποίο είναι πολύ κοντά στον εργαζόμενο ως άνθρωπο, στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσα από χορηγίες, δωρεές, στην στήριξη ευπαθών ομάδων και σε μια σειρά δράσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Τα τελευταία 7 χρόνια το κοινωνικό του έργο είναι ιδιαίτερα έντονο με χορηγίες σε αθλητικούς συλλόγους και τοπικές ομάδες, Δωρεές σε εξοπλισμό σε σχολεία, ενορίες, περιφερειακά ιατρεία, Προσφορά ειδών διατροφής σε ευπαθείς ομάδες, Οικονομική στήριξη και στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης σε σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους καθώς και έμπρακτη στήριξη σε σώματα ασφαλείας όπως η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστικά καθώς και μια σειρά άλλων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Δραστηριοποιείται έντονα και συχνά στα μέσα επικοινωνίας με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος ξενοδόχων για θέματα της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και θέματα ποικίλου περιεχομένου όπως βιωσιμότητα, επενδύσεις κλπ

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση στην οποία είναι Διευθύνων Σύμβουλος έχει αποσπάσει μια μεγάλη σειρά βραβείων και διακρίσεων, ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη όπου έχει διαμορφώσει η επιχείρηση και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: www.cactushotels.gr Βράβευσή του από τον Ροταριανό Όμιλο «Νίκος Καζαντζάκης»  για την συνολική προσφορά του, στον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Από τον Μάρτιο του 2013 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου με στόχους την ένωση και εγγραφή περισσότερων μελών στην Ένωση, την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και την ένωση του Πρωτογενή τομέα (αγροτικά προϊόντα) με τον δευτερογενή (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις). Μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ στην 7η εκλογική ομάδα εκπροσωπώντας τα ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Μιλάει πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά) και γνωρίζει άριστα τον τουριστικό τομέα

 

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

Chief Corporate Officer - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

O Σεραφείμ Χρυσικός είναι επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Wholesale Banking (Chief Corporate Officer) της Παγκρήτιας Τράπεζας από τον Νοέμβριο του 2021. Τομέας ευθύνης του είναι η ανάπτυξη και διαχείριση σχέσεων με επιχειρηματικούς ομίλους, Μεγάλες και Μεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς και η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό τη διεύρυνση του επιχειρηματικού πελατολογίου της Τράπεζας.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην επιχειρηματική και εμπορική τραπεζική καθώς και στις ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας κατείχε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Alpha Bank, η Citibank και τη Λαϊκή Τράπεζα, στους τομείς Commercial and Corporate Banking.

Είναι κάτοχος BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και MSc στο International Economics, Banking and Finance από το Cardiff Business School.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΙΑΚΑΣ

Αερολιμενάρχης Ηρακλείου

Education

1984: Graduated from the University of Pavia, Italy, Faculty of Engineering, with the degree of BSc in Electrical Engineering.

Employment / Experience

Hellenic Civil Aviation Authority (HCAA)

  • 6/12/11 – Today: Airport Manager
  • 2006-2011: Head of Airports Operations Section, Hellenic Civil Aviation Authority (HCAA), Heraklion International Airport “N. Kazantzakis”.
  • 1988-2006: Airports Operations Officer, Hellenic Civil Aviation Authority (HCAA), Heraklion International Airport “N. Kazantzakis”.
  • Flight Operations Officer Licence holder, No 398.
  • “Safety Management System (SMS)” Instructor in HAA’s School of Civil Aviation (ΣΠΟΑ)/Athens,(HCAA Governor Decision ΥΠΑ/Δ14/A/16528/314/18-05-2010).
  • 20 Training Course Group in the SAFA/EASA Programme 29/11/2010-02/12/2010, Athens/CAA’s School of Civil Aviation (ΣΠΟΑ).
  • “Aviation Security Inspector” Training Course, 03/11/2008-07/11/2008, Athens/HCAA’s School of Civil Aviation (ΣΠΟΑ).
  • “Airport-Airside Capacity Enhancement” Training Course, 17/10/2006-19/10/2006, Luxembourg

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δήμαρχος Ανωγείων, Πρόεδρος Α.Κ.Ο.Μ.Μ. - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στα Ανώγεια τον Ιούλιο του 1975. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα (Τάνια) Παπαϊωάννου και έχουν δύο παιδιά (τον Σωκράτη10 χρονών και τον Γιώργο Αυγουστίνο 8 χρονών). Γονείς του είναι οι αείμνηστοι Σωκράτης Κεφαλογιάννης και η Ειμαρμένη Σαλούστρου Κεφαλογιάννη.

Αποφοίτησε από το «Σταυράκειο» Λύκειο των Ανωγείων το 1993. Σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 2001.

Το 2003 ως επιτυχόν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2002, για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, διορίστηκε στο Γενικό Λύκειο Μοιρών ως εκπαιδευτικός της Πληροφορικής.

Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπως: ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΠΕ.

Ολοκληρώνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΔΔΠΜΣ «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση-Πειραιάς»

Από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Σεπτέμβριο του 2003 εργάστηκε στην Alpha Copy – Nokia S.Α. Σημαντικές στιγμές στην ενασχόληση του στον ιδιωτικό τομέα η Βράβευση στο «TOP 100 Club» της εταιρείας MINOLTA σε Ευρώπη Ασία και Αφρική το έτος 2000.

Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Νέων Τεχνολογιών, κατά το διάστημα από τον Απρίλιο 2004 έως το Δεκέμβριο του 2006, ενώ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (Νοέμβριος 2014 έως Ιούλιος 2019) υπηρέτησε στο γραφείο του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη σε θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σχετίζονται με την Κρήτη.

Ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε Δήμαρχος Ανωγείων από το 2007 έως το 2010 ενώ επανεξελέγη Δήμαρχος Ανωγείων από το 2011 έως το 2014.

Υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος κατά το διάστημα 2014 έως 2019 το Δήμο Ανωγείων, ενώ από το 2019 έως 2024 υπηρετεί ως Δήμαρχος στο Δήμο Ανωγείων.

Διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΚΟΜΜ Αναπτυξιακή ΟΤΑ Α.Ε., Πρόεδρος Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, Πρόεδρος ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙΑ. ΚΡΗΤΗΣ, Πρόεδρος του Δικτύου Ορεινών Δήμων Κρήτης «Το Κοινό των Ορεινών», ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο Δήμος Ανωγείων αποτελεί Βασικό μέλος του Ιδαιον Δίκτυο διαχειριστεί του Γεωπάρκο Ψηλορείτης UNESCO

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΥ

Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Η Δρ. Ειρήνη Δήμου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη στρατηγική των τουριστικών επιχειρήσεων και τη διοίκηση προορισμών, στον τουρισμό κρουαζιέρας και το yachting, στην τουριστική εκπαίδευση και την κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με κριτές ενώ έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Certified Online Instructor στο Online MBA του Πανεπιστημίου του Liverpool, καθηγήτρια στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ningbo (Κίνα) και το Vives University (Βέλγιο).

Εκπόνησε τις διδακτορικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Surrey, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και θέμα τις στρατηγικές διεθνοποίησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής - Οικονομολόγος, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης

O Γιώργος Σ. Ατσαλάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι Οικονομολόγος απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην Πρόβλεψη χρηματιστηριακών αγορών και είναι μέλος του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης.

Είναι συγγραφέας πάνω από 120 επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνέδρια κ.λπ. και περισσότερα από 400 άρθρα σε εφημερίδες & περιοδικά.

Έχει γράψει πολλές εκατοντάδες άρθρα για τις νέες τεχνολογίες, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική κρίση, χρηματαγορές, στασιμοπληθωρισμός, πανδημία, κρυπτονομίσματα, Δρόμος του Μεταξιού, δημόσιο χρέος, 4η βιομηχανική/τεχνολογική επανάσταση, επιχειρηματικότητα, αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης, μεγάκυκλοι της οικονομίας, καινοτόμες κοινωνίες και οικονομίες, δημόσια οικονομικά, χρηματοοικονομικές αναλύσεις, οικονομική σημασία των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας, δημόσιες δαπάνες, κρατικός προϋπολογισμός, παγκόσμιο χρέος, κόστος διαβίωσης, ενεργειακό κόστος, εμπορικά ελλείματα, οικονομική ανάπτυξη, τουρισμός κλπ., τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες όπως η Καθημερινή, Το Βήμα, Τα Νέα, η Ναυτεμπορική, εφημερίδα των συνταξιούχων 60+, Realnews, σε περιοδικά όπως το In-On, Κρητών Επιχειρείν, το Geopolitics, Επίκαιρα, GR DIPLOMATIC REVIEW, το Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ, το Δελτίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, i-efimerida, liberal.gr, Huffingtonpost.gr, hubnews.gr etc.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και συζητήσεις για τα θέματα σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας, την οικονομική ανάπτυξη, τους οικονομικούς κύκλους, τον τουρισμό, τον Δρόμο του Μεταξιού, τις νέες τεχνολογίες, τις προβλέψεις covid-19, την παγκόσμια οικονομία, την γεωοικονομία, κ.λπ.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: α) Τεχνικές χρηματιστηριακών προβλέψεων, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2008, β) Απλές Λογικές Αναδιάταξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2013, γ) Προβλέψεις στην Οικονομία και στις νέες τεχνολογίες εκδόσεις Μπαρμπουνάκης, Θεσσαλονίκη, 2024, δ) Μοντέρνοι Δρόμοι του Μεταξιού, εκδόσεις Μπαρμπουνάκης, Θεσσαλονίκη, 2024, ε) Αναλύσεις και Προβλέψεις της πανδημίας του κορωνοϊού, εκδόσεις Μπαρμπουνάκης, Θεσσαλονίκη. Επίσης μαζί με άλλους 12 καθηγητές είναι συν γραφέας του βιβλίου για το Δημόσιο χρέος «Ελληνικό Χρέος η διαιώνιση του προβλήματος» . Άρθρο με τίτλο «The Causes of the Greek debt problem» έχει επιλέγει ως ένα από τα 100 καλύτερα άρθρα παγκοσμίως, που συμβάλλουν στην μακροχρόνια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη αυτού του αιώνα.

Η ερευνητική του δραστηριότητα είναι η πρόβλεψη νέων τεχνολογιών, προβλέψεις στην οικονομία, πρόβλεψη-μοντελοποίηση αγορών, με την χρήση ευφυών υπολογιστικών μεθόδων από το χώρο των νευρωνικών δικτύων, της ασαφούς λογικής, των νεύρο-ασαφών συστημάτων, των γενετικών αλγορίθμων, σιγμοειδών καμπυλών και καμπυλών κύκλων ζωής κ.λπ. Οι ερευνητικές περιοχές του εστιάζονται κυρίως στην πρόβλεψη νέων τεχνολογιών, στην ανάλυση δεδομένων για την λήψη αποφάσεων, στην πρόβλεψη των τιμών κάθε είδους αγορών, στην πρόβλεψη καινοτόμων οικονομιών, στην πρόβλεψη των εξελικτικών κινήτρων της κοινωνίας, στην πρόβλεψη της ανόδου και της πτώσης των εθνών, στην πρόβλεψη της εξέλιξης των επιχειρήσεων, στην πρόβλεψη των επιχειρηματικών και οικονομικών κύκλων, την πρόβλεψη των τεχνολογικών και οικονομικών κύκλων της οικονομίας, προβλέψεις και τάσεις στον τουρισμό, αλγόριθμοι πρόβλεψης του Covid-19, του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, γεωοικονομικές και ενεργειακές προβλέψεις, αναλύσεις για το δημόσιο χρέος, και τα δημόσια οικονομικά. Ανάλυση δεδομένων για την φορολογία, τον τουρισμό, την οικονομία, τις δημόσιες δαπάνες, τις επενδύσεις την οικονομική ανάπτυξη, κ.λπ. Αναλύσεις και προβλέψεις για την Μικροοικονομία και Μακροοικονομία, για τον «Δρόμο του Μεταξιού»-Belt & Road Initiative (BRI), το διεθνές εμπόριο, και τα ψηφιακά νομίσματα. Αναλύσεις των επιδράσεων των νέων δραστικών (disruptive) τεχνολογιών στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, στρατηγικές προσαρμογής στις νέες τεχνολογίες κλπ. Ανάλυση στρατηγικών αξιοποίησης των ευκαιριών και αντιμετώπισης των απειλών των νέων τεχνολογιών.

ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Ο Μηνάς Παπαδάκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα Ηρακλείου από τον Ιανουάριο του 2020. Ο Μηνάς εντάχθηκε στο λιμάνι μετά από μια μακρά καριέρα στον χρηματοοικονομικό τομέα και έχει διατελέσει σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην EFG Eurobank Equities, όπου μεταξύ άλλων υπηρέτησε ως επικεφαλής ιδιωτών πελατών. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Minoan Lines και της Α. Παπαδάκης-Technometal.

Ο Μηνάς είναι κάτοχος MBA από το Management School του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πτυχίο χημικού μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει Project Management και Financial Management στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο North College και στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά.

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Υφυπουργός Τουρισμού

Η Έλενα Ράπτη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Kάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBΑ (Master in Business Administration) του
Πανεπιστημίου Winchester.

Εργάσθηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο των oπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας.

Εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 1998.

Ιδρυτικό μέλος στην Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» και στο Κέντρο Ενημέρωσης για τον Εθελοντισμό «Ομάδα Μαζί σας».

Επανεκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 2002, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης.

Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2004.

Επανεκλέγεται Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2009, στις διπλές βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, τον Ιούλιο του 2019 και στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.

Το 2011 ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 ορίζεται μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ορίζεται μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Επιτροπής Ισότητας & μη Διακρίσεων, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Το 2015 αναλαμβάνει τον Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ.

Το 2017 ορίζεται μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του προγράμματος EPAS του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο: «PSS+ – Τερματισμός της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης των παιδιών στον αθλητισμό».

Το 2021 ορίζεται επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Το 2022 ορίζεται με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων.

Τον Ιούνιο του 2023 αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Υφυπουργού Τουρισμού.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ

Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 με καταγωγή από το Σκουτάρι Λακωνίας. Είναι παντρεμένος με τη Μαρί Οβακιμιάν και έχουν ένα τέκνο.

Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα «Γενετική Βελτίωση Αναπαραγωγή και Διατροφή Αγροτικών Ζώων» και Διδακτορικού με γνωστικό αντικείμενο «Μικροκλιματικές συνθήκες και Φυσιολογία Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων». Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο γνωστικό αντικείμενο Βιοκλιματολογία.

Ασκεί το επάγγελμα του Γεωπόνου από το 2007. Υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το 2013-2015 καθώς και στέλεχος στο γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών κου Πέτρου Δούκα τα έτη 2007-2009.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Έχει εκλεγεί τακτικό μέλος των οργάνων συνδιοίκησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Συμβούλιο Τμημάτων Ζωικής Παραγωγής και Γενικού, Σύγκλητο και Πρυτανικό Συμβούλιο). Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αν. Στερεάς του ΓΕΩΤΕΕ και Γενικός Γραμματέας του Γεωπονικού Συλλόγου Αττικής. Συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών όπως «Υλοποίηση των RIS3 στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Θεσσαλίας», «Εθνικός Σχεδιασμός Δράσης για την Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία 2014-2020», «Κατάρτιση της Εθνικής Στρατηγικής – Οδικού Χάρτη για τις Ερευνητικές Υποδομές της Χώρας», «Στρατηγικός σχεδιασμός του ΠΑΑ στον τομέα Γεωργία και Αγροδιατροφή», «Αξιολόγησης των Ινστιτούτων των Ερευνητικών Κέντρων στον τομέα των Βιοεπιστημών». Μέλος ομάδας εργασίας για την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην προετοιμασία και οργάνωση εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΑΚΙΝΤΑ

Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα επικοινωνίας με ποικιλόμορφη εμπειρία στην αγροδιατροφή, την καινοτομία, τον τουρισμό, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Γεννημένη στην Κρήτη, επέστρεψε μετά από χρόνια σπουδών και δουλειάς στο εξωτερικό για να εφαρμόσει καλές επιχειρηματικές πρακτικές. Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και Master στο Marketing, δραστηριοποιείται 20 χρόνια με την επιχειρηματικότητα μελετώντας αγορές και αναζητώντας εμπορικές συνεργασίες, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προβάλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Το επιχειρηματικό πνεύμα την οδήγησε το 2015, στα χρόνια της κρίσης, στη δημιουργία της σειράς εταιρικών πολιτιστικών δώρων με ελληνικό αποτύπωμα, CHIC GREEK GIFTS η οποία απέσπασε βραβείο στα Tourism Awards.

Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESA) στηρίζοντας πρωτοβουλίες για το Περιβάλλον (π.χ. EU Green Week) και προτείνοντας στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης για τις οποίες έχει μιλήσει στο TEDx με θέμα Sustainability: Nature VS Humans in Crete. Είναι μέλος της ομάδας ευρωπαϊκών έργων της Περιφέρειας Κρήτης για το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Ως Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης ασχολείται εθελοντικά με τη δικτύωση κι ενδυνάμωση γυναικών και με την ευαισθητοποίηση κοινωνικών θεμάτων. Έχει εμπειρία από την αξιοποίηση προγραμμάτων ίσης ευκαιρίας για ανέργους και γυναίκες καθώς και τη διαρκή επιμόρφωση προσωπικού σε θέματα τεχνολογιών, συστημικής ψυχολογίας (NLP) και άλλα εργαλείων προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Υποστηρικτής της Δια Βίου μάθησης και του Mentoring συμβουλεύει χειροτέχνες, οικοτέχνες και ομάδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας (startups). Είναι πιστοποιημένη μέντορας του Διεθνούς Δικτύου MENTECH και συντονίστρια της Πρωτοβουλίας Global Start-up Cities Initiative.

Μητέρα τριών παιδιών διαχειρίζεται σωστά το χρόνο της, ενώ έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την συναισθηματική νοημοσύνη και το δείκτη προσαρμοστικότητας. Πρότυπό της είναι η Μινωική Γυναίκα που φρόντιζε την εμφάνισή της, ήταν κοντά στη φύση και τις τέχνες.

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ

Οινοποιός, Πρόεδρος του Wines of Crete

Γεννημένος στο Παρίσι και Μεταπτυχιακός απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ενεπλάκη από πολύ νωρίς στον τομέα των πωλήσεων και του κρασιού, διαχειριζόμενος τόσο την παραγωγή του κρασιού (οινοποίηση, δεξαμενισμός, blendings…) όσο και τις προωθητικές ενέργειες που απαιτούν η δικτύωση και η τελική πώληση (δημιουργία υλικού, εκθέσεις, εξαγωγική δραστηριότητα, εναλλακτικές μορφές πώλησης,…).

Δραστηριοποιείται στον τομέα του Οίνου, της εξαγωγικής δραστηριότητας, του Οινοτουρισμού και των επισκέψιμων Οινοποιείων από το 1998 και με τη Συλλογική προσπάθεια της προώθησης του Κρητικού κρασιού από το 2006 και ως σήμερα ως ιδρυτικός Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου και κεντρικός Συντονιστής του Wines of Crete.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση των επαγγελματιών του τομέα του οίνου και της εστίασης αλλά και νέων που επιθυμούν να γνωρίσουν τον τομέα, για επαγγελματικό ή ιδιωτικό λόγο.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), Πρόεδρος European Institute of Innovation and Technology (EIT)

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι Τακτικός Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του ΙΤΕ, όπου ηγείται του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και Γήρανσης.

Είναι ο Ιδρυτής και πρώτος Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ΒιοΠληροφορική του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology, EIT), ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Έρευνας (ERC), και Διευθυντής του ΙΜΒΒ.

Είναι Μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO), της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας (Leopoldina), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (EASA), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (Academia Europaea), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (EurASc) και της Ακαδημίας Αθηνών.

Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είναι διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπόνησε μεταδιδακτορικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη λειτουργία και την παθοφυσιολογία του νευρικού συστήματος. Με τις επιστημονικές του μελέτες, έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση των μηχανισμών νευροεκφυλισμού, της μνήμης και μάθησης, καθώς και της γήρανσης. Έχει επίσης συνεισφέρει στην ανάπτυξη καινοτόμων πειραματικών εργαλείων και μεθόδων για τη μελέτη του νευρικού συστήματος και της βιολογίας του κυττάρου.

Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες επιστημονικά συγγράμματα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθώς και πολλά εκλαϊκευτικά επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή έντυπα. Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει αναγνωριστεί διεθνώς και υποστηρίζεται με εξαιρετικά ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από διεθνείς οργανισμούς και από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Για το σύνολο της επιστημονικής του συνεισφοράς, έχει βραβευτεί με σημαντικές διεθνείς κι εθνικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων δυο επιχορηγήσεις για Καταξιωμένους Ερευνητές (Advanced Investigator Grant), και χρηματοδότηση από το ειδικό πρόγραμμα για την Προώθηση της Καινοτομίας (Proof of Concept Grant) του ERC. Έχει επίσης τιμηθεί με το Βραβείο Νέου Ερευνητή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO), το Βραβείο Έρευνας Friedrich Wilhelm Bessel του ιδρύματος Alexander von Humboldt της Γερμανίας, το Βραβείο Helmholtz International Fellow Award, το Ερευνητικό Βραβείο Galien Scientific Research Award, το Αρεταίειο Βραβείο Ιατροβιολογικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών, το Ακαδημαϊκό Βραβείο Ιατρικής και Βιολογίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών, και το Επιστημονικό Βραβείο του Εμπειρίκειου Ιδρύματος.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ

Διευθύντρια Θέμα Κρήτης 103.1

H Μαρία Σπυριδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία ,στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Είναι διευθύντρια στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα Κρήτης 103,1 , στον οποίο και κρατάει την καθημερινή πρωινή ενημερωτική ζώνη του 8.00-10.00 με την συμπαρουσιάστριά της , Μαρία Γιαμπουλάκη.

Από το 2003-2010 ξεκινάει να εργάζεται ως ελεύθερη ρεπόρτερ στα κανάλια Geronymo Groovy, Κανάλι 9 , Ερτ 1 ( παρουσίαση Eurovision Junior), Σκαι tv.

Από το 2010 παρουσιάζει την εκπομπή «Χρώματα Ελλάδας» , όπου προβάλλεται σε όλα τα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτια.

Συγχρόνως εργάζεται ως συντάκτρια ελευθέρου ρεπορτάζ στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Το άρθρο.

Από το 2014 ζει και εργάζεται στην Κρήτη .

Συμμετοχή

Επικοινωνία

Capsis Astoria Heraklion
Πλ. Ελευθερίας 11, Ηράκλειο Κρήτης 712 02

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

DOME Consulting Firm
Αντωνία Αγγελάκου
+30 – 211 – 2008380
info@domeconsulting.gr
NEXT IS NOW
Μαρία Βλαχοσταμάτη
+30 – 211 – 2008380
nextisnow18@gmail.com
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρόγραμμα συνεδρίου

10:00 - 10:30
Εγγραφές
10:30 - 11:00
Έναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί
Νίκος Χατζηνικολάου
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ

Σταύρος Αρναουτάκης
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ

Περιφερειάρχης Κρήτης

Αλέξης Καλοκαιρινός
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ

Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

11:00 - 12:00 | Ενότητα Α
Βιώσιμες υποδομές στον Τουρισμό - Τα ποιοτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης
Κυριάκος Γ. Κώτσογλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Γ. ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Κρήτης

Νίκος Χαλκιαδάκης
ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Σεραφείμ Χρυσικός
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

Chief Corporate Officer - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Γεώργιος Πλιάκας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΙΑΚΑΣ

Αερολιμενάρχης Ηρακλείου

Νίκος Χατζηνικολάου
Συντονισμός
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ

12:00 - 12:30
Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου
Όλγα Κεφαλογιάννη
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Υπουργός Τουρισμού

Νίκος Χατζηνικολάου
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ

12:30 - 13:30 | Ενότητα Β
Οικολογία & Μοντέρνος Τουρισμός - Η κρουαζιέρα, το yachting & οι νέες αγορές - Τι αναζητεί ο τουρίστας το 2024;
Σωκράτης Κεφαλογιάννης
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δήμαρχος Ανωγείων, Πρόεδρος Α.Κ.Ο.Μ.Μ. - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Ειρήνη Δήμου
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΥ

Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Γεώργιος Σ. Ατσαλάκης
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής - Οικονομολόγος, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης

Μηνάς Παπαδάκης
ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Μαριάνα Πυργιώτη
Συντονισμός
ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

13:30 - 14:00
Διάλειμμα
14:00 - 15:00 | Ενότητα Γ
Τα φημισμένα κρητικά προϊόντα & ο Θεματικός Τουρισμός - Προτάσεις & πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Έλενα Ράπτη
ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Υφυπουργός Τουρισμού

Γεώργιος Στρατάκος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ

Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εβελίνα Μπάκιντα
ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΑΚΙΝΤΑ

Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Νίκος Μηλιαράκης
ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ

Οινοποιός, Πρόεδρος του Wines of Crete

Νεκτάριος Ταβερναράκης
Μέσω Σύνδεσης
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), Πρόεδρος European Institute of Innovation and Technology (EIT)

Μαρία Σπυριδάκη
Συντονισμός
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ

Διευθύντρια Θέμα Κρήτης 103.1

15:00 - 15:15
Συμπεράσματα / Κλείσιμο Συνεδρίου
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Ομιλητές

Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Τουρισμού

Σταύρος Αρναουτάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης

Αλέξης Καλοκαιρινός

Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Κυριάκος Γ. Κώτσογλου

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Κρήτης

Νίκος Χαλκιαδάκης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Σεραφείμ Χρυσικός

Chief Corporate Officer - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Γεώργιος Πλιάκας

Αερολιμενάρχης Ηρακλείου

Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Δήμαρχος Ανωγείων, Πρόεδρος Α.Κ.Ο.Μ.Μ. - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Ειρήνη Δήμου

Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Γεώργιος Σ. Ατσαλάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής - Οικονομολόγος, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης

Μηνάς Παπαδάκης

Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Έλενα Ράπτη

Υφυπουργός Τουρισμού

Γεώργιος Στρατάκος

Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εβελίνα Μπάκιντα

Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Νίκος Μηλιαράκης

Οινοποιός, Πρόεδρος του Wines of Crete

Μέσω Σύνδεσης
Νεκτάριος Ταβερναράκης

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), Πρόεδρος European Institute of Innovation and Technology (EIT)

Συντονισμός
Νίκος Χατζηνικολάου

Εκδότης - Διευθυντής Realnews και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ

Συντονισμός
Μαριάνα Πυργιώτη

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Συντονισμός
Μαρία Σπυριδάκη

Διευθύντρια Θέμα Κρήτης 103.1

Χορηγοί

Υπό την αιγίδα

Με την υποστήριξη

Χορηγοί Επικοινωνίας

Διοργάνωση

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

x