Υπουργός Τουρισμού

Βασίλης Κικίλιας

Ιστοσελίδα
https://www.kikilias.gr/

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2002. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, από όπου έλαβε μάστερ το 2008. Το 2011 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1990 έως και το 2004 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μπάσκετ. Έχει ύψος 2,00 μέτρα και αγωνιζόταν κυρίως ως σμολ φόργουορντ. Αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, τον Ιωνικό, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Πατρών, καθώς και στις Εθνικές ομάδες μπάσκετ. Με την Εθνική παίδων αναδείχτηκε το 1991 δευτεραθλητής Ευρώπης. Στην Εθνική ανδρών πραγματοποίησε 6 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 76 πόντους. Με τον Πανιώνιο αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1991, ενώ κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην ΑΕΚ κατέκτησε με αυτήν ένα Πρωτάθλημα το 2002, δύο Κύπελλα το 2000 και το 2001, καθώς και το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000.

Το 2011 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του χειρουργού ορθοπεδικού στο ΓΝΑ Αθηνών (2006-2012).Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας (2006) και από το 2007-2011 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, με πολλές δραστηριότητες και αθλητικά events.

Το 2010 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τίθεται επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια περίοδο ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, επανεκλέγεται βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2016, διετέλεσε Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 18 Νοεμβρίου 2016 ορίζεται εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 13 Οκτωβρίου 2017 ανάλαβε καθήκοντα Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Υγείας.
Στις 31 Αυγούστου 2021 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Τουρισμού.

Περιφερειάρχης Αττικής

Γιώργος Πατούλης

Ιστοσελίδα
https://www.patt.gov.gr/

Γεννήθηκε στην Αθήνα, 14 Μαΐου 1961, και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη, τόσο από τη μεριά του πατέρα του που ήταν από το Ρέθυμνο, όσο και από την πλευρά της μητέρας του που είναι από τα Χανιά.

Το 1981 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύτηκε ως Ορθοπεδικός – Χειρουργός στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και εκπόνησε συναφή με την ειδικότητά του διδακτορική διατριβή.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ιατρός στο ΙΚΑ Ταύρου (παράρτημα Κεραμικού) και Αμαρουσίου – Ερυθραίας καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, της “Αθηναϊκής Κλινικής” και του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης.

Το λειτούργημα του ιατρού ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του και στην ανάγκη που νοιώθει για διαρκή προσφορά στο συνάνθρωπο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα, ως ανήσυχο πνεύμα και με διάθεση συνεχούς ενημέρωσης γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, την περίοδο 1998 – 2000 ειδικεύτηκε στα Οικονομικά της Υγείας και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Υγειονομικού και στην Προεδρική Φρουρά.

Από πολύ νωρίς ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση.

Όντας ειδικευόμενος στο Π.Γ.Ν.Α “Λαϊκό” εξελέγη για 3 χρόνια μέλος του Δ.Σ. εκπροσωπώντας όλο το επιστημονικό προσωπικό (1995 – 1997).

Η συνδικαλιστική του πορεία ξεκινάει από το 1995, όταν και ίδρυσε τον Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών και Πειραιώς (ΣΕΙΑΠ), στον οποίο και διετέλεσε Πρόεδρος για 3 χρόνια (1995 – 1998).

Το 1997 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο “Νέοι Γιατροί”, διατελώντας Πρόεδρός του μέχρι το 2004. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που ανέπτυξε ο Σύλλογος, ήταν πλήθος επισκέψεων στις παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των οποίων παρείχε σημαντικές ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις στους κατοίκους.

Από το 1996 έως και σήμερα εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α).

Το 1999 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α. έως και το 2002, ενώ το 2003 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ι.Σ.Α.

Το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α), στην οποία είναι πλέον Επίτιμος Πρόεδρος.

Το 2003 ιδρύει την Επιστημονική Εταιρεία «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ», στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος ως τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και εξελέγη Πρόεδρος του πιστοποιημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας», δικτυώνοντας τους 228 Καλλικρατικούς Δήμους και 2 Περιφέρειες, στις Δομές Υγείας τους.

Τον Ιούνιο του 2011, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του ΙΣΑ, οπότε και εξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Τον Ιανουάριο του 2012, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερώνυμο Β’, ιδρύοντας με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μία πρωτόγνωρη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης για όλους εκείνους τους ανασφάλιστους πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο άνεργοι, άστεγοι, άρρωστοι χωρίς καμία πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα.

Τον Οκτώβριο του 2014 επανεξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

Πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξε στο χώρο της Υγείας:

 • Εκλεγμένος Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HL7 Greece (το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τα Διεθνή Πρότυπα Διασύνδεσης Εφαρμογών στο Χώρο της Υγείας).
 • Διετέλεσε Υπεύθυνος Υγείας Β’ Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας.
 • Εργάστηκε ως μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Η δράση του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινάει το 1998, όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης, όπου και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εργατικότητα και η διεκδικητικότητά του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται διαρκώς κοντά στον πολίτη, είχαν ως αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές του 2002 να επανεκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους σε όλα τα Βόρεια Προάστια.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πεύκης (ΔΕΚΠΑ) την περίοδο 1998 – 2000.

Διετέλεσε για 5 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Πεύκης (2000 – 2005), προσφέροντας παράλληλα εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες.

Υπήρξε Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. “ΚΟΡΑΗΣ” του Δήμου Πεύκης και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, που αποτέλεσε το βασικό κύτταρο της πρόνοιας του Δήμου.

Το 2005 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Γενικού Νοσοκομείου “Ασκληπιείο Βούλας”, ενώ
το 2006 εξελέγη Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).

Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου, βάζοντας από την επόμενη κιόλας μέρα τις βάσεις ώστε το Μαρούσι να ξαναγίνει Ανθρώπινη Πόλη.

Τον Απρίλιο 2008, με την ιδιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ.

Τον Νοέμβριο 2010, επανεξελέγη πανηγυρικά Δήμαρχος Αμαρουσίου, με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος στο Μαρούσι, στον πρώτο γύρο με 56,44%.

Τον Μάρτιο του 2011, με την ιδιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου εξελέγη με διετή θητεία Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ),

Τον Μάιο 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου, για τρίτη συνεχομένη θητεία με ποσοστό 58% από την πρώτη Κυριακή.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με ποσοστό 52%.

Tον Δεκέμβριο του 2015, με την ιδιότητα του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. εξελέγη Αντιπροέδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), ενώ επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ.

Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, με ποσοστό 66%.

Τον Οκτώβριο του 2019 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Τον Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή, για την περίοδο 2020-2025.

Διαθέτει, τέλος, πλούσιο συγγραφικό και εκδοτικό έργο που περιλαμβάνει:

 • Το επιστημονικό περιοδικό “Νέοι Γιατροί”.
 • Το ειδικό έντυπο “Πρώτες Βοήθειες”.
 • Το έντυπο του Ι.Σ.Α. “Πληθωρισμός ιατρών στην Αθήνα”.
 • Το επιστημονικό και συνδικαλιστικό περιοδικό της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α).
 • Το έντυπο “Δήμων Υγεία” του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Ευρωβουλευτής / πρώην Υπουργός Τουρισμού

Έλενα Κουντουρά

H Έλενα Κουντουρά είναι Ευρωβουλευτής (2019-2024), συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας Τhe Left στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού – TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος των Επιτροπών Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων – FEMM, Βιομηχανίας Έρευνας & Ενέργειας – ITRE και της Ειδικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ψηφιακή Εποχή – AIDA.

Είναι επίσης μέλος των Αντιπροσωπειών για τις σχέσεις με την Κορεατική Χερσόνησο- DKOR, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο- DMED , και για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ -DMAS.

Έχει διατελέσει Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος (Ιανουάριος 2015 – Μάιος 2019), με διεθνείς βραβεύσεις για το έργο της στον ελληνικό τουρισμό, ανάμεσά τους το βραβείο «Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού της Χρονιάς Παγκοσμίως», στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB 2019 στο Βερολίνο και “Global Champion 2019” για την Ελλάδα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC.

Από το 2004 έχει εκλεγεί Βουλευτής έξι φορές στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών.

Είναι Πρόεδρος της EUROPA DONNA HELLAS, του ελληνικού τμήματος της ευρωπαϊκής οργάνωσης EUROPA DONNA για την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για καλύτερες υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο.

Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Δημήτρης Φραγκάκης

Ιστοσελίδα
http://www.gnto.gov.gr

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1972. Κατάγεται από τον Πλατανιά, Κρήτης και Μεγάλωσε στα Χανιά.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, ενώ έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει ειδίκευση στην ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πτυχίου Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί επί 20 χρόνια, μεταξύ άλλων, ως συνεργάτης ερευνών στο Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Υπήρξε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στις 28 Αυγούστου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διατηρεί μια τουριστική επιχείρηση, μιλά άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Πρόεδρος ΣΕΤΕ

Γιάννης Ρέτσος

Ιστοσελίδα
https://sete.gr/

Ο Γιάννης Ρέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Cornell University στη διοίκηση ξενοδοχείων, με ειδίκευση στο Hospitality Real Estate Finance.

Είναι ο CEO και από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Electra Hotels & Resorts, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία: στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κεφαλλονιά.

Ο Γιάννης Ρέτσος εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τον Μάιο του 2017 και διανύει τη δεύτερη θητεία του στην Προεδρία του Συνδέσμου.

Τον Μάρτιο του 2020 ορίσθηκε Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2017 διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και από το 2009 έως το 2012 Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

Πρόεδρος ΞΕΕ

Αλέξανδρος Βασιλικός

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 από Έλληνα πατέρα, αυτοδημιούργητο ξενοδόχο-επιχειρηματία και μητέρα Γαλλίδα. Μεγάλωσε στην Αθήνα και παρακολούθησε τη Γαλλο Eλληνική σχολή. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, με σπουδές στη Νάντη και στο Λονδίνο.

Ο Αλέξανδρος εισέρχεται επίσημα στην οικογενειακή επιχείρηση το 1998 ως ξενοδόχος δεύτερης γενιάς. Σε ηλικία 24 ετών, διορίζεται COO του Ομίλου AIROTEL. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του αναλαμβάνει ενεργά τη διοίκηση του Ομίλου AIROTEL ως CEO.

Με ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, οδηγεί τάχιστα τον όμιλο σε διαδικασία εκσυγχρονισμού, ανακαινίζοντας πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία του στην Αθήνα και αναβαθμίζοντας την ταυτότητά του στην αγορά. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που ακολούθησε στην Ελλάδα, καταφέρνει να διευρύνει περαιτέρω την αλυσίδα του Ομίλου, διπλασιάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στην πόλη της Πάτρας και προσθέτοντας μια μακροχρόνια μίσθωση ξενοδοχείου στην πόλη της Καβάλας.

Ο Όμιλος Airotel, υπό τη διοίκηση του Αλέξανδρου Βασιλικού, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στην Κρήτη, «αφουγκραζόμενος» τις δυνατότητες ανάπτυξης των καλοκαιρινών κατοικιών στην Ελλάδα, επένδυσε στην αγορά, ανακαίνιση και πώληση παραδοσιακών κατοικιών σε γραφικά ορεινά χωριά.Επιπλέον, το 2007 ιδρύεται η Webotel Α.Ε., εταιρεία με αντικείμενο την online εκπροσώπηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ο Αλέξανδρος Βασιλικός δραστηριοποιείται εντατικά στη συλλογική εκπροσώπηση του ξενοδοχειακού κλάδου και το 2012 εκλέγεται Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής – Αργοσαρωνικού, αφού διετέλεσε γενικός γραμματέας του ίδιου οργανισμού για τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπηρέτησε τον ξενοδοχειακό κλάδο και σε εθνικό επίπεδο ως Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από το 2011 μέχρι το Μάιο του 2017.

Τον Ιανουάριο του 2018 παραιτείται από τις προηγούμενες θέσεις ευθύνης, μετά την εκλογή του ως Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι ο νεότερος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, από τη δημιουργία του οργανισμού το 1935.

Τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς, εκλέγεται ως Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕxCom) της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής (HOTREC).

Τέλος, ως Γάλλος υπήκοος, ο Αλέξανδρος Βασιλικός κατέχει θέση Οικονομικού Συμβούλου στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Πρόεδρος ΕΒΕΑ

Ιωάννης Μπρατάκος

Ιστοσελίδα
https://www.acci.gr/

Ο Ιωάννης Μπρατάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο LondonSchoolofEconomics & PoliticalScience. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DDSYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Περιφερειακός Διευθυντής Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού

Γιώργος Τζιάλλας

Ο Γιώργος Τζιάλλας είναι Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel & Tourism Council – WTTC), Τεχνικός Σύμβουλος Τουρισμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρώην Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Τουρισμού.

Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχεδιασμό (M.Sc. in Planning) από το Πανεπιστήμιο Tennessee at Knoxville, USA, Εμπειρογνώμονας αναπτυξιακού σχεδιασμού και τουρισμού με τριακονταετή γενική επαγγελματική εμπειρία και πείρα στη διαχείριση, αξιολόγηση και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί ως Εμπειρογνώμονας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), και επί σειρά ετών με μεγάλες εταιρείες συμβούλων ως εμπειρογνώμονας και υψηλόβαθμο στέλεχος, έχει δε διατελέσει μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού στον τουρισμό (ολοκληρωμένα αναπτυξιακά προγράμματα και μελέτες τουριστικής ανάπτυξης, σχεδιασμός διαχείρισης προορισμών και τουριστικών προϊόντων), καθώς και διεθνή εμπειρία στην τουριστική πολιτική, στην προώθηση επενδυτικών ευκαιριών στον τουρισμό και στον προσδιορισμό χρηματοδοτικών πηγών για ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και συντονιστής σε πολλά διεθνή τουριστικά φόρουμ και αναπτυξιακά συνέδρια και έχει διατελέσει εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων, Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και Μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας.

Πρόεδρος FedHATTA

Λύσανδρος Τσιλίδης

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης γεννήθηκε το 1952 στην Αίγυπτο.

Οι σπουδές του ήταν: University Degree in Economics, Shipping Administration από το Polytechnic Moorgate (Λονδίνο), Marketing & Management Administration, Κολλέγιο St. Patrick (Λονδίνο).

Μιλά Αγγλικά και Αραβικά.

Έχει 46 χρόνια στην τουριστική βιομηχανία και είναι πέντε φορές εκλεγμένος Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ. Ήταν Μέλος Δ.Σ. του ΕΟΤ για τρία έτη, καθώς και του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων για 4 έτη. Μέλος του Δ.Σ. της ECTAA για 5 χρόνια και ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ επί 35 έτη.

Είναι Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FEDHATTA), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και εκπροσωπεί τον ΗΑΤΤΑ στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης

Βίκυ Λοίζου

Είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις, και ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς.

Έχει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2012-2015) ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων της αγοράς καθώς και για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς, όπως τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια στη 10η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ενώ από τον Αύγουστο του 2020 είναι Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Νοτοπούλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ειδικεύθηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και Μέλος της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Δημοτική Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη Μαζί. Συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης.Έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Από το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης.

Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2018 ανέλαβε Υφυπουργός εσωτερικών τομέας Μακεδονίας και Θράκης έως τον Φεβρουάριο του 2019. Συνέβαλε στην απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την αξιοποίησή τους ως Μητροπολιτικά πάρκα πρασίνου.

Συνέβαλε στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την ανάπτυξή της, στον στρατηγικό επανασχεδιασμό και την ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης αλλά και της Νεολαίας.

Στον μετασχηματισμό του ΥΜΑΘ σε στρατηγικό πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συν-ανάπτυξης.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Διευθύνων Σύμβουλος Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ)

Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης διαθέτει εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Enterprise Greece και Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου ήταν υπεύθυνος για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και ηγήθηκε της ανάπτυξης της Εθνικής Στρατηγικής Εξωστρέφειας.

Στο παρελθόν, υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην HVA International στο Άμστερνταμ, Διευθύνων Σύμβουλος της Iskra Zascite (Raycap Group) στην Λιουμπλιάνα, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ και Συντονιστής της Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Αθανάσιος Στάβερης

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς

Γιώργος Τσαπρούνης

Ιστοσελίδα
https://www.wind.gr/

Ο Γιώργος Τσαπρούνης διαθέτει σημαντική εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας στον οποίο εργάζεται τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του εμπειρία το 1991 ως σύμβουλος επικοινωνίας αυστραλιανών εταιρειών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1994, ανέλαβε καθήκοντα project manager στην εταιρεία Almo International. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στο Καζίνο Αιγαίου στη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ.

Τον Δεκέμβριο του 2000 προσελήφθη στη STET Hellas ως sponsorship manager και τον Ιανουάριο του 2003 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας, ενώ το 2007 προήχθη στη θέση του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα στην WIND Ελλάς.

Ο Γιώργος Τσαπρούνης είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου RMIT της Αυστραλίας στους τομείς Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Hawthorn Institute of Education. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά.

Επικεφαλής Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης, Eurobank

Παναγιώτης Θεοδώρου

Ιστοσελίδα
https://www.eurobank.gr/el/retail

Ο Παναγιώτης Θεοδώρου είναι επικεφαλής του Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης στη Γενική Διεύθυνση Small Business Segment της Eurobank, που εξυπηρετεί επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 5 εκατ. Ευρώ. Στόχος είναι η ολιστική προσέγγιση των επιχειρήσεων, προσφέροντας λύσεις που απαντούν στις ιδιαίτερες ανάγκες ανάπτυξης και καθημερινών συναλλαγών της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Εργάζεται στη Eurobank από το 1998, έχοντας διατελέσει Διευθυντής Καταστήματος, Περιφερειακός Διευθυντής και την περίοδο 2009-2018 Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης στη Γενική Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε το 1971 στο Κιάτο Κορινθίας. Είναι απόφοιτος του Bradford Business School (BSc) Business Management και έχει MBA από το ALBA Graduate School.

Πρόεδρος Μητροπολιτικού Κολλεγίου & ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Ο κ. Ροδόπουλος είναι κάτοχος BA στα Οικονομικά και MBA στη Διοίκηση και το Μάρκετινγκ (Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, 1978).

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ. Πιο συγκεκριμένα, είναι Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΚΜΗ, ενός από τους κορυφαίους ιδιωτικούς οργανισμούς στην εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα.

Διαθέτει περισσότερα από 35 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε θέματα διαχείρισης, μάρκετινγκ, οικονομικών, διαχείρισης & εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στη διαχείριση προγραμμάτων σε επίπεδο Ε.Ε.

Έχει διατελέσει Οικονομικός Σύμβουλος Ελλάδος και Εμπειρογνώμονας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Εκτελεστικός Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού και στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Διαθέτει άριστες επιχειρηματικές δεξιότητες, καθώς και επικοινωνιακές και ηγετικές ικανότητες. Μιλάει άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Διευθύνουσα Σύμβουλος Marketing Greece

Ιωάννα Δρέττα

Ιστοσελίδα
https://www.marketinggreece.com/

Η Ιωάννα Δρέττα είναι CEO της Marketing Greece, εταιρεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με σκοπό την προβολή της Ελλάδας διεθνώς.

Στη διάρκεια της 20ετούς επαγγελματικής πορείας της, έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε διαφορετικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας, αναλαμβάνοντας το management σε σύνθετα περιβάλλοντα και καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα.

Είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακά στο Imperial College London (MSc) και το Harvard Kennedy School (Master in Public Administration).

Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. - ΟΛΘ Α.Ε.

Αθανάσιος Λιάγκος

Ιστοσελίδα
https://www.thpa.gr/

O Αθανάσιος Λιάγκος είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. στην εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε. και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας». Κατείχε θέση Αντιπροέδρου, αν. Διευθύνοντα Συμβούλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.

Διετέλεσε στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ως συντονιστής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Λιμένων και Μαρινών, καθώς και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε όλους τους Οργανισμούς Λιμένων της Ελλάδας.

Επίσης, κατείχε θέση ανώτατου διοικητικού στελέχους σε τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μέλους Διοικητικών Συμβουλίων στις προαναφερθείσες εταιρείες.

Έχει πολυετή εμπειρία σε θέματα εταιρικής στρατηγικής και διακυβέρνησης. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜBA, από πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης - Fraport Greece

Γιώργος Βήλος

O Γιώργος Βήλος διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς του στρατηγικού σχεδιασμού και της εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Για περισσότερο από δεκαπέντε έτη ήταν ανώτατο διευθυντικό στέλεχος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε εταιρείες του Ομίλου Κοπελούζου στους τομείς των παραχωρήσεων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των μέσων μαζικής επικοινωνίας, των εκθεσιακών κέντρων κ.α.

Στον τομέα των αεροδρομίων, έχει διατελέσει μέλος του εποπτικού συμβουλίου του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ενώ αναφορικά με το έργο των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων συμμετείχε στην οριστικοποίηση και υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο και εν συνεχεία ήταν επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της μεταβατικής περιόδου μέχρι την έναρξη της παραχώρησης.

Από το 2016 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης στη Fraport Greece.

Ο Γιώργος Βήλος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο City, University of London (Cass Business School) και είναι κάτοχος πτυχίου στα Τραπεζικά και Διεθνή Χρηματοοικονομικά και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Επενδύσεων.

Επικεφαλής Δικτύου και μικρών επιχειρήσεων Τράπεζας Πειραιώς

Στέλιος Ηλιάδης

Εκπαίδευση
Οικονομικές Σπουδές

Εμπειρία
2021 –
Επικεφαλής Δικτύου καταστημάτων Ν. Ελλάδος
Επικεφαλής sales Small Business & Agri Sales, innovation center
Τράπεζα Πειραιώς

1992 – 2021
Δίκτυο Καταστημάτων
Corporate

Πρόεδρος Επιχειρήσεων Celestyal Cruises

Καπτ. Γιώργος Κουμπενάς

Ιστοσελίδα
https://celestyal.com/el/

Ο καπτ. Γιώργος Κουμπενάς ξεκίνησε την καριέρα του στην κρουαζιέρα το 1987 εργαζόμενος σε πλήθος κρουαζιεροπλοίων ως Αξιωματικός και στη συνέχεια ως Πλοίαρχος. Από το 2000 μεταπήδησε στην ξηρά αναλαμβάνοντας Διευθυντής Επιχειρήσεων Στόλου στην εταιρεία Festival Cruises. Το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της Louis Cruise lines και στη συνέχεια ανέλαβε Πρόεδρος Επιχειρήσεων στη Celestyal Cruises από την ίδρυση της εταιρείας.

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) από την ίδρυσή της και πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης.

Ανώτερος Διευθυντής Ναυτιλιακών, καυσίμων και υπηρεσιών, ΕΚΟ ΑΒΕΕ

Ιάκωβος Σιγάλας

Ιστοσελίδα
https://www.eko.gr/

Ο Ιάκωβος Σιγάλας διαθέτει μακρά εμπειρία στην αγορά Καυσίμων και Λιπαντικών έχοντας απασχοληθεί σε εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών από το 1994.

Εργάζεται στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ από το 1999 έχοντας διατελέσει για περισσότερα από 12 έτη, Ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος Εμπορίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, στους τομείς των Πρατηρίων Καυσίμων, της Βιομηχανίας, του Υγραερίου, της Αεροπορίας και της Ναυτιλίας.

Κατέχει την θέση του Ανώτερου Διευθυντή Ναυτιλιακών Καυσίμων και Υπηρεσιών της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, Θυγατρικής του Ομίλου των Ελληνικών Πετρέλαιων.

Ο Ιάκωβος Σιγάλας έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος διπλώματος Χημικού Μηχανικού.

Υφυπουργός Τουρισμού

Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Το Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Α’βαθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υφυπουργού Τουρισμού αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση και τις ειδικές Μορφές Τουρισμού.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Γιώργος Μαυρωτάς

Ιστοσελίδα
https://gga.gov.gr/

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την Eθνική ομάδα σε 5 Ολυμπιάδες, 4 Παγκόσμια και 8 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει 511 συμμετοχές (ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα). Το 1999 έγινε ο πρώτος Έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στη λήψη αποφάσεων, στην ενέργεια, στην οικονομία και στο περιβάλλον και σε χαρτοφυλάκιο επενδύσεων. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο.

Τον 2010 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το θεώρημα της επτάδας» (εκδόσεις Πατάκη) που περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία από το χώρο του αθλητισμού και του Πολυτεχνείου.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

Από το Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Βουλευτής Αττικής. Στη συνέχεια το 2017 εκλέχθηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και τον Νοέμβριο του 2018 Αντιπρόεδρος του Ποταμιού. Στη Βουλή είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Μάιο του 2019 εκλέχθηκε Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Από το 2016 συμμετέχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και τoν Ιανουάριο του 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος της επιτροπής «Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού» της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου διετέλεσε ως τον Ιούνιο του 2019.

Τον Ιούλιο του 2019 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Γενική Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ / Αντιπρόεδρος Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ELITOUR

Χριστίνα Ταμπουρέα

Ιστοσελίδα
https://www.elitour.org/

Η Χριστίνα γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Η καταγωγή της από την μεριά του πατέρα είναι από την Μεσσηνιακή Μάνη και της Μητέρας από τα Χανιά Κρήτης.

Η Χριστίνα είναι η Γενική Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Υγείας στην Ελλάδα, αποτελείται από τρία υπερσύγχρονα νοσοκομεία, καθώς και τη MedStem Services, τη μεγαλύτερη τράπεζα βλαστοκυττάρων.

Η Χριστίνα είναι κάτοχος Bsc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Deree College. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και προγράμματα για την ενίσχυση των εργασιακών της δεξιοτήτων.

Μεταξύ άλλων, ολοκλήρωσε με επιτυχία το διαδικτυακό ολοκληρωμένο πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ – Stanford University- σε Opportunity Recognition, Reframing Problems, Challenging Assumptions και Team Building καθώς και το Εντατικό πρόγραμμα Management Υγείας από το HARVARD T.H. Chan School of Public Health στη Βοστώνη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Η Χριστίνα είναι μια έμπειρη επαγγελματίας στον κλάδο των νοσοκομείων και της υγείας από το 2000, με εξελισσόμενη καριέρα στο marketing, τις πωλήσεις, την εμπορική διαχείριση και τη διαχείριση ποιότητας σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα. Eχει διετελέσει συμβουλος καθώς και έχει συμμετάσχει ενεργά σε ομάδες έργων για τη δημιουργία νέων μονάδων υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Ιστορικός Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ

Αναστασία Νάργου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

 • 1994-2000 : ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
 • 2003-2009 ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙKΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (Ε.Α.Π)
 • 2010-2011: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ & ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (υπό την αιγίδα της UNESCO)
 • 2011-2012: Α.Ι.Ε (Ανοιχτό ίδρυμα Εκπαίδευσης) ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
 • 2012: Α.Ι.Ε(Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
 • 2012(6μηνο πρόγραμμα): ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
 • 2012-2013: ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ.
 • 2013-2014 :ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΣΜΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑ.
 • 2014-2015 : ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ(N.H.S STUDIES)
 • 2015-2017:ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ&ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ(Ν.Η.S STUDIES)
 • 2017-2019 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ BEAUTY MANAGER – YVES ROCHER ACADEMY

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ :
✔ ΠΩΛΗΣΕΙΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (2006)
✔ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (2007)
✔ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΑΥΤΟΑΝΟΣΙΑ (2010)
✔ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ (2010)
✔ ΑΡΧΕΣ ΡΕΙΚΙ & ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ (2013) N.H.S STUDIES
✔ ΠΟΝΟΣ & ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ (2013) N.H.S STUDIES
✔ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (2014)
✔ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ (2016)
✔ ΓΗΡΑΝΣΗ-ΧΑΛΑΡΩΣΗ-ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ : ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ(2016) YVES ROCHER ACADEMY
✔ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΗ ΖΩΗ & ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (2016)
✔ N.L.P ΝΕΥΡΟΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.(2016)-CLEVER NET
✔ FIND TO WIN( ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ 8D 2017)
✔ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΦΟΒΟΥ & ΘΥΜΟΥ(ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ -ΑΞΙΖΩ) 2018-2019
✔ N.H.S STUDIES ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ (2019)

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΕΣ :

 • ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ LOWER
 • ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ
 • ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ:

1994-2004 :ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ : ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ)
2004-2005: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
2005-2006: DIMELEN MITROPOULOS ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
2006-2013 : OSTRIA BLUE TRAVEL ΩΣ GROUP LEADER & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
❖ 2013-2020: KALIDONI TRAVEL ΩΣ GROUP LEADERΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ & ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ.
2020-ως σήμερα:
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ RCK TRAVEL ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ GROUP LEADERS – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ-ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΒΑΛΚΑΝΙΑ(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016-ΣΗΜΕΡΑ)
 • ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ 2011
 • ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦYΛΩΝ 2011
 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 & ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2015)
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ 3 ΩΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ “ΑΛΛΑΖΩ ΑΡΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ” 2012
 • ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 2 ΩΡΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 & ΜΑΙΟΣ 2019
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ 3 ΩΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ “ΑΓΑΠΗΣΕ ΣΕ” 2014
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018).
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018)
 • ΕΞ’ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΟΣΗΣ(NETWORK 421//ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018-ΜΑΙΟΣ 2019)
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΩΡΙΑΙΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟΧΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019 – CLEVER NET)
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ “ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ” & “ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΙΑ” ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ “ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ”(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019).
 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 2ΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ “ΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ” ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ “ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ” (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020)
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 3ΩΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ “ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ” ΤΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ” ΑΞΙΖΩ”.
 • ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ & ΤΗΝ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020).
 • ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ BLOG “ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ”.

Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων & Εκδηλώσεων (HAPCO & DES)

Ειρήνη Τόλη

Ιστοσελίδα
https://hapco.gr/

Γεννημένη, πολίτης του κόσμου, αφού αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα, πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής της στην Αφρική, ενώ επιστρέφοντας στην πατρίδα, μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και υποψήφιων συνεδριακών προορισμών ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ιδρυτικό Στέλεχος της ERA, με πάνω από 38 χρόνια εμπειρία στην οργάνωση Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνεδρίων, και εκτενή δράση στο πεδίο πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων. Διαθέτει ηγετικό χαρακτήρα που βοήθησε στην εξέλιξη της ERA, στην Ελληνική και διεθνή αγορά και στην εδραίωση της εταιρείας, μέσα στην πάνω από 20 χρόνια πορεία της, ως ένα από τα μεγαλύτερα Γραφεία διοργάνωσης Συνεδρίων, στην Ελλάδα.

Διακρίνεται για τον στρατηγικό σχεδιασμό της και διαθέτει μία τεράστια εμπειρία, που βοηθά στην εκπαίδευση των νέων εργαζομένων, ώστε να εξελιχθούν σε ικανά στελέχη διαχείρισης και διεκπεραίωσης των εξαιρετικών απαιτήσεων της διοργάνωσης του Συνεδριακού & MICE Τουρισμού.

Κύριο στόχο της επαγγελματικής της καριέρας αποτελούσε πάντα η προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού στον ελληνικό και διεθνή χώρο, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, που θα προβάλλουν το πολιτισμικό και ιστορικό Ελληνικό γίγνεσθαι.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε εγχώριους Τουριστικούς φορείς, όπως ο HATTA, FEDHATTA, και ΣΕΤΕ ενώ είναι Πρόεδρος του HAPCO από το 2016 και έχει επιτύχει τόσο την διεύρυνση του Συνδέσμου, εντάσσοντας τους DMC στον Σύνδεσμο, όσο και την αναγνωρισιμότητα του, εντός και εκτός συνόρων.

Αντίστοιχα συμμετέχει και σε διεθνείς φορείς όπως η ASTA, IAPCO, ICCA & ASCONET, καθιστώντας σημαντική τη συμβολή της στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού

Ελένη Δουνδουλάκη

Η Δρ Ελένη Δουνδουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Είναι θεατρολόγος, αριστούχος διδάκτωρ και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων, από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Επίσης, είναι σύμβουλος πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης, κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων: ΜΑ in European Cultural Policy and Administration από το University of Warwick και MSc in Culture and Society από το London School of Economics and Political Science – LSE.

Έχει εργαστεί στο χώρο του Πολιτισμού ως θεατρολόγος και σκηνογράφος καθώς και στον τομέα της παραγωγής, συμπράττοντας με τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την ΕΡΤ κ.α. Από το 2010 ως το 2014 διατέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στο οποίο, πέρα από το καλλιτεχνικό και διοικητικό της έργο, επιμελήθηκε και υπέγραψε την επετειακή έκδοση 30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 1984-2014.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., έχει συμμετοχές και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρθρογραφεί πάνω σε θέματα θεατρολογίας και πολιτιστικής διαχείρισης.

Διατέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί καλλιτεχνικών θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Διατέλεσε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού, Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, καθώς και Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Trekking Hellas, Πρόεδρος ΣΕΤΕΥΔΑ

Στέφανος Σιδηρόπουλος

Ιστοσελίδα
https://hateoa.gr/

Ο Στέφανος Σιδηρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πρώτης Ελληνικής εταιρείας στον τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής – Trekking Hellas με 17 βάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Στέφανος ασχολείται επιχειρηματικά από το 2005 με την Trekking Πάρνηθας, από το 2011 με την Trekking Σαντορίνης και διαχειρίζεται το καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας από το 2004.

Το 2020 έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (HATEOA) και μέλος στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού συνδέσμου ec-oe.

Οι γνώσεις και η εκπαίδευσή του είναι διαρκής σε ένα τεράστιο πεδίο σχετικών θεμάτων. Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως εμψυχωτής – συνοδός σε πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, σε καταβάσεις ποταμών και σε θαλάσσιο καγιάκ.

Wine Communicator

Θόδωρος (Ted) Λέλεκας

Ted was born and raised in Athens, Greece. Having graduated from the prestigious Athens College, he moved to London, England in
1990, where he stayed for 11 years.

During his time in the UK, Ted completed his studies at the London School of Economics (B.Sc. in Social Psychology; M.Sc. in Industrial Relations and Personnel Management) and City University in London (M.A. in Communications Policy).

He subsequently pursued a career in Technology Public Relations, and for the following years worked for some of the top consultancies of that sector.

Ted returned to Greece in 2001, where he continued to work as a communication strategist and advisor to banks and corporations, government ministers, even Greece’s top pop star! Shortly afterwards he decided to start focusing more on his love for wine, until, eventually, his passion
became his profession.

While he was studying at the Wine & Spirits Education Trust, he started writing about wine: firstly as an editor for Greece’s premier national wine magazine and, subsequently, as Greece’s first wine blogger.

In 2011 he was voted “Greece’s most influential wine writer” by one of the most well-known international wine publications, while during the period 2015-2018 he was constantly ranked among the “Global Top20 of Digital Wine Influencers” by a popular French website. During the same period he served as Vice President of the International Federation of Wine&Spirits Journalists and Writers (FIJEV), while also working as a consultant for leading wine retailers, importers and producers.

In June 2017 Ted joined Moët Hennessy, the fine wines and spirits arm of LVMH, as Brand Ambassador for Central and Southern Europe. His responsibilities include education, training, events and media relations across the organisation’s entire portfolio in all 15 countries/markets of the region.

His drive will always be to share and inspire the passion for wine, which is why wine education and communication is always his main focus. It was estimated that in 2018 and 2019 he single-handedly trained more than 3000 professionals and consumers each year on wine storytelling,
selling, serving and enjoying

Μέλος Δ.Σ. Agroxenia / Ιδιοκτήτης Art Farm

Σωτήρης Μαρίνης

Ιστοσελίδα
https://agroxenia.org/

Ο Σωτήρης Μαρίνης γεννήθηκε στο Χαλαζόνι Μεσσηνίας.Σπούδασε ηλεκτρολόγος – μηχανικός στην Αθήνα και από το 1990 ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και του αγροτουρισμού.

Το 2010 εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Art Farm (Aγρόκτημα Μαρίνη) στη Μεγ. Μαντίνεια Μεσσηνίας, ένα πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και αγροτουριστικών προγραμμάτων.

Είναι μέλος του Δ.Σ της Agroxenia – Φορέας Προώθησης Αγροτουρισμού Ελλάδος.

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Νίκος Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Μαριάνα Πυργιώτη

Ιστοσελίδα
https://domeconsulting.eu/

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

Δημοσιογράφος

Κάτια Μακρή

Η Κατια Μακρη είναι δημοσιογράφος, σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Antenna. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο πολιτικό ρεπορτάζ και σε αυτό το διάστημα εργάστηκε στις εφημερίδες Έθνος, Ελευθεροτυπία και Real News, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star Channel και Alter και στα ραδιόφωνα Real, Alpha και Flash.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Σπουδών και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά

Διευθυντής έκδοσης Real News

Κωνσταντίνος Ρομποτής

Ιστοσελίδα
https://www.real.gr/

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε τη διαδρομή του στη δημοσιογραφία το 1998 από την οικονομική εφημερίδα «Ημερησία».

Το 2008 εντάχθηκε στο δυναμικό του Real Group ως αρχισυντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ και σήμερα είναι διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Realnews.

Έχει συνεργαστεί ως ρεπόρτερ με ραδιοφωνικούς σταθμούς και ως αρθρογράφος με αρκετές εφημερίδες, περιοδικά και sites.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Διευθυντής Real FM

Γιώργος Χουδαλάκης

Ιστοσελίδα
https://www.real.gr/

Ο Γιώργος Χουδαλάκης σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται στο ραδιόφωνο από το 1991. Έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, όπως ο Αntenna 97’2 FM, City 99,5, Parapolitika FM 90,1 και REAL FM 97,8.

Έχει επίσης εργαστεί στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτης, παρουσιαστής δημοσιογραφικών εκπομπών και σχολιαστής σε πολιτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Sky, Star και Blue Sky.

Έχει επίσης υπάρξει τακτικός αρθογράφος σε εφημερίδες όπως η Real news ο Ριζοσπάστης κλπ.

Σήμερα είναι διευθυντής του REAL FM 97,8 και παρουσιάζει το πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού.

Γενικός Διευθυντής Enikos.gr

Μάνος Νιφλής

Ιστοσελίδα
https://www.enikos.gr/

Ο Μάνος Νιφλής είναι δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής των ιστοσελίδων enikos.gr και enikonomia.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός καθημερινής εκπομπής του Real fm 97,8.

Έχει παρουσιάσει καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές στο ALTER CHANNEL και τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ), με μεγάλη εμπειρία στο κοινωνικό ρεπορτάζ.

Ήταν Διευθυντής Ενημέρωσης στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9, Διευθυντής της ιστοσελίδας Zougla.gr, Αρχισυντάκτης ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Αγορά» και «Αθηναϊκή», Αρχισυντάκτης των τηλεοπτικών εκπομπών «Ενώπιος Ενωπίω», «Ζούγκλα», «Κίτρινος Τύπος» και συντονιστής ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης «ALPHA».

Οργάνωση Υπό την αιγίδα ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Βίντεο

Next is Now 2021 - Βίντεο Χορηγών

Next is Now 2021 - Βίντεο Χορηγών

Next Is Now 2021 - Άνοιγμα Ημερίδας / Χαιρετισμοί

Next Is Now 2021 - Άνοιγμα Ημερίδας / Χαιρετισμοί

Next is Now 2021 - Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον Νίκο Χατζηνικολάου

Next is Now 2021 - Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον Νίκο Χατζηνικολάου

Next is Now 2021 - Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό

Next is Now 2021 - Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό

Next is Now 2021 - Τουριστική Ανάπτυξη & Ψηφιακή Εποχή

Next is Now 2021 - Τουριστική Ανάπτυξη & Ψηφιακή Εποχή

Next is Now 2021 - Υποδομές, Πολιτικές & Κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων

Next is Now 2021 - Υποδομές, Πολιτικές & Κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων

Next is Now 2021 - Βιώσιμος Θεματικός Τουρισμός

Next is Now 2021 - Βιώσιμος Θεματικός Τουρισμός

Next is Now 2021 - Συμπεράσματα / Κλείσιμο Ημερίδας

Next is Now 2021 - Συμπεράσματα / Κλείσιμο Ημερίδας


Athens Marriott Hotel

24 Νοεμβρίου 2021 - Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, 175 64

Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!
Δυνατότητες και Προοπτικές.


Πληροφορίες

Η πανδημία επέφερε βαρύ πλήγμα στην κοινωνική ευημερία και την οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως. Ο τουρισμός είναι από τους πρώτους κλάδους που χτυπήθηκαν με ένταση και μέσα σε αυτή την υγειονομική κρίση δοκιμάζεται σκληρά.

Ο ελληνικός τουρισμός, παρά τις σημαντικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία, εμφανίζει υψηλή ανθεκτικότητα, θέτοντας τις βάσεις για μια δυναμική ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να βρεθεί στην αιχμή της εθνικής προσπάθειας για την επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Σε μια περίοδο μεγάλων και έντονων ανακατατάξεων, με την πανδημία να αλλάζει τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών παγκοσμίως, οι πρωταγωνιστές της τουριστικής αγοράς, στελέχη φορέων και επιχειρήσεων του κλάδου και εκπρόσωποι της περιφερειακής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συναντηθούν στην Αθήνα για να αναλύσουν τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο τουρισμός στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη μετά Covid-19 εποχή.

Η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, η περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού προϊόντος ανά την επικράτεια με σεβασμό στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στο Κράτος, τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα, η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, η διασύνδεση της τουριστικής αγοράς με άλλους παραγωγικούς κλάδους της χώρας με στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της οικονομίας και η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης από τον τουριστικό κλάδο, είναι τα βασικά «στοιχήματα» για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού και θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας του συνεδρίου.

Ομιλητές

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Υπουργός Τουρισμού
Γιώργος Πατούλης

Γιώργος Πατούλης

Περιφερειάρχης Αττικής
Έλενα Κουντουρά

Έλενα Κουντουρά

Ευρωβουλευτής / πρώην Υπουργός Τουρισμού
Δημήτρης Φραγκάκης

Δημήτρης Φραγκάκης

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ
Γιάννης Ρέτσος

Γιάννης Ρέτσος

Πρόεδρος ΣΕΤΕ
Αλέξανδρος Βασιλικός

Αλέξανδρος Βασιλικός

Πρόεδρος ΞΕΕ
Ιωάννης Μπρατάκος

Ιωάννης Μπρατάκος

Πρόεδρος ΕΒΕΑ
Γιώργος Τζιάλλας

Γιώργος Τζιάλλας

Περιφερειακός Διευθυντής Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού
Λύσανδρος Τσιλίδης

Λύσανδρος Τσιλίδης

Πρόεδρος FedHATTA
Βίκυ Λοίζου

Βίκυ Λοίζου

Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης
Κατερίνα Νοτοπούλου

Κατερίνα Νοτοπούλου

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ
Γρηγόρης Δημητριάδης

Γρηγόρης Δημητριάδης

Διευθύνων Σύμβουλος Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ)
Αθανάσιος Στάβερης

Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Γιώργος Τσαπρούνης

Γιώργος Τσαπρούνης

Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς
Παναγιώτης Θεοδώρου

Παναγιώτης Θεοδώρου

Επικεφαλής Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης, Eurobank
Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Πρόεδρος Μητροπολιτικού Κολλεγίου & ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Ιωάννα Δρέττα

Ιωάννα Δρέττα

Διευθύνουσα Σύμβουλος Marketing Greece
Αθανάσιος Λιάγκος

Αθανάσιος Λιάγκος

Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. - ΟΛΘ Α.Ε.
Γιώργος Βήλος

Γιώργος Βήλος

Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης - Fraport Greece
Στέλιος Ηλιάδης

Στέλιος Ηλιάδης

Επικεφαλής Δικτύου και μικρών επιχειρήσεων Τράπεζας Πειραιώς
Καπτ. Γιώργος Κουμπενάς

Καπτ. Γιώργος Κουμπενάς

Πρόεδρος Επιχειρήσεων Celestyal Cruises
Ιάκωβος Σιγάλας

Ιάκωβος Σιγάλας

Ανώτερος Διευθυντής Ναυτιλιακών, καυσίμων και υπηρεσιών, ΕΚΟ ΑΒΕΕ
Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός Τουρισμού
Γιώργος Μαυρωτάς

Γιώργος Μαυρωτάς

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Χριστίνα Ταμπουρέα

Χριστίνα Ταμπουρέα

Γενική Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ / Αντιπρόεδρος Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ELITOUR
Αναστασία Νάργου

Αναστασία Νάργου

Ιστορικός Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ
Ειρήνη Τόλη

Ειρήνη Τόλη

Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων & Εκδηλώσεων (HAPCO & DES)
Ελένη Δουνδουλάκη

Ελένη Δουνδουλάκη

Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού
Στέφανος Σιδηρόπουλος

Στέφανος Σιδηρόπουλος

Trekking Hellas, Πρόεδρος ΣΕΤΕΥΔΑ
Θόδωρος (Ted) Λέλεκας

Θόδωρος (Ted) Λέλεκας

Wine Communicator
Σωτήρης Μαρίνης

Σωτήρης Μαρίνης

Μέλος Δ.Σ. Agroxenia / Ιδιοκτήτης Art Farm
Νίκος Χατζηνικολάου

Συντονιστής

Νίκος Χατζηνικολάου

Εκδότης - Διευθυντής Realnews
Μαριάνα Πυργιώτη

Συντονιστής

Μαριάνα Πυργιώτη

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert
Κάτια Μακρή

Συντονιστής

Κάτια Μακρή

Δημοσιογράφος
Κωνσταντίνος Ρομποτής

Συντονιστής

Κωνσταντίνος Ρομποτής

Διευθυντής έκδοσης Real News
Γιώργος Χουδαλάκης

Συντονιστής

Γιώργος Χουδαλάκης

Διευθυντής Real FM
Μάνος Νιφλής

Συντονιστής

Μάνος Νιφλής

Γενικός Διευθυντής Enikos.gr

Πρόγραμμα

Χρυσός Χορηγός

Χορηγοί

Υπό την αιγίδα

Με την υποστήριξη

Με την υποστήριξη

Χορηγοί Επικοινωνίας

Διοργάνωση

Τοποθεσία

Athens Marriott Hotel - Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, 175 64

Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!

Athens Marriott Hotel

https://www.marriott.com/hotels/travel/atham-athens-marriott-hotel/

Get directions

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

x