Υπουργός Τουρισμού

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2002. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, από όπου έλαβε μάστερ το 2008. Το 2011 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1990 έως και το 2004 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μπάσκετ. Έχει ύψος 2,00 μέτρα και αγωνιζόταν κυρίως ως σμολ φόργουορντ. Αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, τον Ιωνικό, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Πατρών, καθώς και στις Εθνικές ομάδες μπάσκετ. Με την Εθνική παίδων αναδείχτηκε το 1991 δευτεραθλητής Ευρώπης. Στην Εθνική ανδρών πραγματοποίησε 6 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 76 πόντους. Με τον Πανιώνιο αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1991, ενώ κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην ΑΕΚ κατέκτησε με αυτήν ένα Πρωτάθλημα το 2002, δύο Κύπελλα το 2000 και το 2001, καθώς και το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000.

Το 2011 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του χειρουργού ορθοπεδικού στο ΓΝΑ Αθηνών (2006-2012).Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας (2006) και από το 2007-2011 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, με πολλές δραστηριότητες και αθλητικά events.

Το 2010 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τίθεται επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια περίοδο ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, επανεκλέγεται βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2016, διετέλεσε Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 18 Νοεμβρίου 2016 ορίζεται εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 13 Οκτωβρίου 2017 ανάλαβε καθήκοντα Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Υγείας.
Στις 31 Αυγούστου 2021 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Τουρισμού.

Περιφερειάρχης Αττικής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Ο Γεώργιος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Ε.Κ.Π.Α. και ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική στο νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ», όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας.

Εξελέγη στο Δ.Σ. του νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ», ενώ παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς.

Το 1997 ιδρύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» και το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, στην οποία έως και σήμερα συνεχίζει να είναι Επίτιμος Πρόεδρος.

Το 1998, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης, όπου εγκαθίδρυσε το θεσμό του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμαρουσίου, το 2010, επανεξελέγη με ποσοστό 57%, καθώς και το 2014, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με ποσοστό 60%.

Επίσης, ίδρυσε σε πανελλαδικό επίπεδο το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού.

Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θέση που κατέχει έκτοτε σταθερά μετά από τρεις ακόμα εκλογικές νίκες (2014, 2018 και 2022), ενώ μετά την πρόσφατη επανεκλογή του είναι πλέον ο μακροβιότερος πρόεδρος του Συλλόγου., τον Ιανουάριο του 2012, έγινε ιδρυτικό μέλος του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ.

Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, με ποσοστό 66%.
Τον Οκτώβριο του 2019 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Τον Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή, για την περίοδο 2020-2025, θητεία η οποία διήρκησε 2,5 χρόνια έως τον Ιούλιο του 2022 οπότε και παραμένει μέλος.

Μεγάλο είναι και το συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει ιατρικές εκδόσεις, άρθρα και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά έντυπα.

Έχει ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ειδικεύθηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και Μέλος της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Δημοτική Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη Μαζί. Συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης.Έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Από το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης.

Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2018 ανέλαβε Υφυπουργός εσωτερικών τομέας Μακεδονίας και Θράκης έως τον Φεβρουάριο του 2019. Συνέβαλε στην απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την αξιοποίησή τους ως Μητροπολιτικά πάρκα πρασίνου.

Συνέβαλε στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την ανάπτυξή της, στον στρατηγικό επανασχεδιασμό και την ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης αλλά και της Νεολαίας.

Στον μετασχηματισμό του ΥΜΑΘ σε στρατηγικό πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συν-ανάπτυξης.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού

ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου είναι αριστούχος απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει συνεργαστεί με μεγάλα δικηγορικά γραφεία, εταιρίες και οργανισμούς. Έχει διατελέσει Νομική Σύμβουλος στο Εθνικό Θέατρο και από το 2010 υπηρετεί ως Νομική Σύμβουλος στον e-E.Φ.K.A.

Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου. Στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και υπεύθυνη του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως υποψήφια Βουλευτής ΝΔ του ιδιαίτερα απαιτητικού Νοτίου Τομέα Αθηνών (Β3) έλαβε περίπου 6.500 ψήφους.

Τον Ιανουάριο του 2022 ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Τουρισμού.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Είναι παντρεμένη με τον Ναυπηγό-Μηχανολόγο Στέφανο Αδαμόπουλο και έχει δύο γιούς.

Πρόεδρος ΣΕΤΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

Ο Γιάννης Ρέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Cornell University στη διοίκηση ξενοδοχείων, με ειδίκευση στο Hospitality Real Estate Finance.

Είναι ο CEO και από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Electra Hotels & Resorts, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία: στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κεφαλλονιά.

Ο Γιάννης Ρέτσος εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τον Μάιο του 2017 και διανύει τη δεύτερη θητεία του στην Προεδρία του Συνδέσμου.

Τον Μάρτιο του 2020 ορίσθηκε Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2017 διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και από το 2009 έως το 2012 Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Ο Παύλος Ευθυμίου είναι Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με αντικείμενο θέματα new business, καινοτομίας και στρατηγικής. Παράλληλα, συμμετέχει ως εταίρος ή/και Μέλος ΔΣ σε άλλα επιχειρηματικά σχήματα σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων.

Έχει σπουδάσει οικονομικά, πολιτική και διεθνείς σχέσεις στα Πανεπιστήμια του Bath και του Cambridge στην Μεγάλη Βρετανία. Πριν επιστρέψει μόνιμα το 2020 στην Ελλάδα, είχε διατελέσει Διευθυντής Πολιτικής στο Ινστιτούτο Quraysh στο Λονδίνο, και ήταν στους ιδρυτικούς συντελεστές του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κίνας – Ηνωμένου Βασιλείου. Στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες συνεργάστηκε με επιδραστικά Think Tanks, επιχειρήσεις και φορείς, εστιάζοντας στην ανάλυση ρίσκου και τη δυναμική μεταξύ γεωστρατηγικής, πολιτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1972. Κατάγεται από τον Πλατανιά, Κρήτης και Μεγάλωσε στα Χανιά.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, ενώ έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει ειδίκευση στην ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πτυχίου Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί επί 20 χρόνια, μεταξύ άλλων, ως συνεργάτης ερευνών στο Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Υπήρξε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στις 28 Αυγούστου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διατηρεί μια τουριστική επιχείρηση, μιλά άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ευρωβουλευτής / πρώην Υπουργός Τουρισμού

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

H Έλενα Κουντουρά είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας Left στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN και μέλος της ειδικής ομάδας για τον τουρισμό Tourism Task Force ΤTF του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγχρόνως, είναι μέλος των Επιτροπών Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM, Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ITRE, και της Ειδικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ψηφιακή Εποχή AIDA. Είναι επίσης μέλος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο DMED, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κορεατική Χερσόνησο, DKOR και της Επιτροπής για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ, DMAS.

Πριν την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε μία εξαιρετικά πετυχημένη θητεία ως Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος (2015-2019), με διεθνή αναγνώριση και κορυφαίες βραβεύσεις από παγκόσμιους θεσμούς, μεταξύ αυτών το βραβείο της Καλύτερης Υπουργού Τουρισμού του Κόσμου, “Tourism Minister of the Year” το 2019 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, καθώς και το βραβείο για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή “Global Champion 2019” από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC.

Στην 18ετή πολιτική της σταδιοδρομία από το 2004 είχε εκλεγεί έξι φορές Βουλευτής Α΄ Αθηνών, με σημαντικό έργο και δράση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές για τα θέματα ισότητας και δικαιωμάτων του ανθρώπου, προστασίας το περιβάλλοντος, τουρισμού πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης. Είχε επίσης εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως μέλος του εθνικού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Είναι Πρόεδρος της Εuropa Donna Hellas, του ελληνικού τμήματος της ευρωπαϊκής οργάνωσης Europa Donna- European Breast Cancer Coalition για την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για καλύτερες υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο.

Βουλευτής N. Κερκύρας - Τομεάρχης Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής & Τουρισμού, ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ

 • Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Κέρκυρα
 • Επάγγελμα: Δικηγόρος
 • Σπουδές: Απόφοιτος Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Ξένες γλώσσες: Ιταλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

 • Τομεάρχης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής στους τομείς: Τουρισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
 • Mέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.
 • Μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis
 • Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη λίστα Πέτσα
 • Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε για δύο τετραετίες (2002 – 2010) δημοτικός σύμβουλος στον καποδιστριακό Δήμο Θιναλίων.

Το 2016 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και ομόφωνα Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Είναι ενεργό μέλος σε πολλά πολιτιστικά σωματεία της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Ambassador of greek music in Israel & organizer of Israeli music tours in Greece

SHIMON PARNAS

Ο Shimon Parnas είναι βετεράνος και έμπειρος συντάκτης και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Για περισσότερα από 45 χρόνια εργάζεται στην εθνική ραδιοφωνία και τηλεόραση του Ισραήλ και στην εμπορική τηλεόραση ως μουσικός συντάκτης και εκπρόσωπος ψυχαγωγικών προγραμμάτων. Ξεκίνησε τον δρόμο του ως ειδικός στη ροκ και την ποπ μουσική και γύρω στη δεκαετία του ογδόντα σιγά σιγά στράφηκε προς την παγκόσμια μουσική και κυρίως την ελληνική μουσική. Άρχισε να παίζει ελληνικά τραγούδια μπουζούκι στο εθνικό ραδιόφωνο του Ισραήλ σε prime time τη δεκαετία του ’80.

Τα προγράμματά του έγιναν πολύ δημοφιλή μεταξύ πολλών ακροατών, και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 επιμελήθηκε και αντιπροσώπευε μια τηλεοπτική εκπομπή με το όνομα “ΠΑΡΝΑΣΣ ΤΑΒΕΡΝΑ”. που έμοιαζε με την περίφημη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. Τα προγράμματά του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση έγιναν πολύ δημοφιλή και συνέβαλε πολύ στη δημοτικότητα της ελληνικής μουσικής στο Ισραήλ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 άρχισε να οργανώνει μουσικές και γαστρονομικές περιοδείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είχε το προνόμιο να είναι ο πρώτος που το έκανε, γιατί μετά την επιτυχία πολλές τουριστικές εταιρείες και ξεναγοί άρχισαν να κάνουν το ίδιο.

Γενική Γραμματέας Υποδομών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

ΜΑΡΙΑ - ‘ΕΛΛΗ ΓΕΡΑΡΔΗ

Η κ. Γεράρδη Μαρία – Έλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή.

Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1999.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων» του ΕΜΠ το 2003.

Εργάσθηκε:

 • Στην κατασκευή της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ το διάστημα 1999 – 2005.
 • Στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ως σύμβουλος το διάστημα 2005-2007.
 • Στη Μ.Ο.Δ. Α.Ε. από το 2007 έως το 2019, στη Διαχειριστική Αρχή που ήταν αρμόδια για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών (Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΕΣΠΑ 2014-2020).
 • Από το 2019 έως σήμερα σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη.

Άπταιστη γνώση αγγλικών και καλή γαλλικών (κάτοχος Proficiency και Sorbonne II).

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας Υπουργείου Εξωτερικών, Πρόεδρος της Enterprise Greece

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΛΗΣ

Ο κ. Γιάννης Σμυρλής είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., 2013-2014. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στον Ο.Δ.Ι.Ε. A.E. 2009-2010. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 2007-2009 και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Σ.Ε.Π.Ε. την περίοδο 2005-2007.

Είναι ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος πέτυχε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) 2007-2009, της μεγαλύτερης δηλαδή πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ 2013-2019 ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Την περίοδο εκείνη καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2009. Η επαγγελματική του δραστηριότητα εκτείνεται στο χώρο της εστίασης, του εμπορίου και των εισαγωγών-εξαγωγών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Πρόεδρος της Ελληνικής ‘Ενωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων με Προορισμό την Ελλάδα

ΘΩΜΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Ξενοδοχειακή & Τουριστική Διοίκηση στο Centre International de Glion / Montreux Switzerland, με εξειδίκευση στο Food & Beverage & Event Management.

Εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια, σε Ξενοδοχειακές ελληνικές & διεθνείς αλυσίδες, σε διοικητικές θέσεις με εξείδικευση στο Event Management & Πωλήσεις.

Το 2010 ίδρυσε την FYE- For Your Event, Event Agency με εξειδίκευση στην οργάνωση events και ειδικότερα Destination Weddings, με προορισμό την Ελλάδα.Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι συνιδρυτής της εταιρίας TILTOM, που ειδικεύεται σε διαδικτυακές εφαρμογές που στοχεύουν στην ανάβαθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και στην βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το πρώτο εγχείρημα Beachbooking.app, είναι μια εφαρμογή αμιγώς τουριστική, για online κράτησεις sunbeds και ομπρέλλας παραλίας στην Ελλάδα.

Τον Μαίο του 2020, συμμετείχε στην ίδρυση του Greek Destination Planners Association (GDPA), του οποίου ανέλαβε και την Προεδρεία.

Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, ΟΛΘ Α.Ε.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΡΗΓΑ

Είναι Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε το 1973 στις ΗΠΑ, είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες λιμένων, ναυτιλιακών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών τα τελευταία 20 χρόνια, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ναυτιλιακής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως Εμπορική Διευθύντρια και ως Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στην Ελλάδα, παρέχοντας επικοινωνιακή υποστήριξη στην Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.

AEGEAN AIRLINES Sustainability Manager

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΒΑΤΖΙΔΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Γοβατζιδάκης είναι Sustainability Manager της Aegean Airlines.

Προηγουμένως ήταν υπεύθυνος για το Network Planning και διετέλεσε επίσης Program Manager για την Εισαγωγή σε Υπηρεσία του νέου αεροσκάφους Airbus της Aegean.

Ο Γιώργος εντάχθηκε στην Aegean Airlines το 2009 και έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των αερομεταφορών. Απέκτησε Bachelor of Science (BSc) στη Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο Brown και Master of Science (MSc) στην Αεροναυπηγική Μηχανική από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

Πρόεδρος FedHATTA

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΛΙΔΗΣ

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης γεννήθηκε το 1952 στην Αίγυπτο.

Οι σπουδές του ήταν: University Degree in Economics, Shipping Administration από το Polytechnic Moorgate (Λονδίνο), Marketing & Management Administration, Κολλέγιο St. Patrick (Λονδίνο).

Μιλά Αγγλικά και Αραβικά.

Έχει 50 χρόνια στην τουριστική βιομηχανία και είναι πέντε φορές εκλεγμένος Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ. Ήταν Μέλος Δ.Σ. του ΕΟΤ για τρία έτη, καθώς και του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων για 4 έτη. Μέλος του Δ.Σ. της ECTAA για 13 χρόνια και ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ επί 39 έτη.

Είναι Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FEDHATTA), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και εκπροσωπεί τον ΗΑΤΤΑ στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

Δημοσιογράφος RealFM

ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ

Η Κατια Μακρη είναι δημοσιογράφος, σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Antenna. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο πολιτικό ρεπορτάζ και σε αυτό το διάστημα εργάστηκε στις εφημερίδες Έθνος, Ελευθεροτυπία και Real News, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star Channel και Alter και στα ραδιόφωνα Real, Alpha και Flash.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Σπουδών και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά

ATHENS MARRIOTT HOTEL
Ολοκληρώθηκε
Υπό την αιγίδα Διοργάνωση
Το Συνέδριο

Με μια ματιά

Μετά από μια εντυπωσιακά επιτυχημένη χρονιά, ο Ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στην αιχμή της εθνικής προσπάθειας για μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία με ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό τουριστικό μοντέλο.

Σε αυτό το πλαίσιο η Next is Now και η Dome Consulting θα διοργανώσουν το 4ο Συνέδριο Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές.

Στην κορυφή της ατζέντας του συνεδρίου είναι:

– Η περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού προϊόντος με σεβασμό στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ο αστικός τουρισμός

-Η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στο Κράτος, τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα

-Η δημιουργία βιώσιμων τουριστικών υποδομών.

Παρακολουθήστε

Βίντεο

img

4Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

img

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

img

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

img

ΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

img

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

img

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

09:30

7 Δεκεμβρίου 2022

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, 175 64

Ώρες περιεχόμενο

Ομιλητές

Αναλυτικά

Πρόγραμμα συνεδρίου

09:30 - 10:00
Εγγραφές
10:00 - 10:15
Άνοιγμα Συνεδρίου / Χαιρετισμοί
Νίκος Χατζηνικολάου
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Βασίλης Κικίλιας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Υπουργός Τουρισμού

George Tsunis
GEORGE TSUNIS

Πρέσβης ΗΠΑ

Noam Katz
NOAM KATZ

Πρέσβης Ισραηλ

10:15 - 10:45
Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον Νίκο Χατζηνικολάου
Βασίλης Κικίλιας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Υπουργός Τουρισμού

Νίκος Χατζηνικολάου
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

10:45 - 11:45 | Ενότητα Α
Αστικός Τουρισμός | Προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο
Εισηγητής
Γιώργος Πατούλης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Περιφερειάρχης Αττικής

Συμμετέχοντες
Γιώργος Πατούλης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Περιφερειάρχης Αττικής

Κατερίνα Νοτοπούλου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

Ολυμπία Αναστασοπούλου
ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού

Γιάννης Ρέτσος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

Πρόεδρος ΣΕΤΕ

Παύλος Ευθυμίου
ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Νίκος Χατζηνικολάου
Συντονισμός
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

11:45 - 12:45 | Ενότητα Β
Νέες μορφές Τουρισμού | Καινοτομία και Τεχνολογία
Εισηγητής
Δημήτρης Φραγκάκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Συμμετέχοντες
Δημήτρης Φραγκάκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Αθανάσιος Στάβερης
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Έλενα Κουντουρά
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Ευρωβουλευτής / πρώην Υπουργός Τουρισμού

Δημήτριος Μπιάγκης
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ

Βουλευτής N. Κερκύρας - Τομεάρχης Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής & Τουρισμού, ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

Shimon Parnas
SHIMON PARNAS

Ambassador of greek music in Israel & organizer of Israeli music tours in Greece

Κάτια Μακρή
Συντονισμός
ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ

Δημοσιογράφος RealFM

12:45 - 13:15
Διάλειμμα / Light Lunch
13:15 - 14:15 | Ενότητα Γ
Βιώσιμες Υποδομές στον Τουρισμό
Εισηγητής
Μαρία - ‘Ελλη Γεράρδη
ΜΑΡΙΑ - ‘ΕΛΛΗ ΓΕΡΑΡΔΗ

Γενική Γραμματέας Υποδομών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Συμμετέχοντες
Μαρία - ‘Ελλη Γεράρδη
ΜΑΡΙΑ - ‘ΕΛΛΗ ΓΕΡΑΡΔΗ

Γενική Γραμματέας Υποδομών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ιωάννης Σμυρλής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΛΗΣ

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας Υπουργείου Εξωτερικών, Πρόεδρος της Enterprise Greece

Θωμάς Πολίτης
ΘΩΜΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πρόεδρος της Ελληνικής ‘Ενωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων με Προορισμό την Ελλάδα

Θεοδώρα Ρήγα
ΘΕΟΔΩΡΑ ΡΗΓΑ

Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, ΟΛΘ Α.Ε.

Γιώργος Γοβατζιδάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΒΑΤΖΙΔΑΚΗΣ

AEGEAN AIRLINES Sustainability Manager

Λύσανδρος Τσιλίδης
ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΛΙΔΗΣ

Πρόεδρος FedHATTA

Μαριάνα Πυργιώτη
Συντονισμός
ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

14:15 - 14:30
Συμπεράσματα / Κλείσιμο Συνεδρίου
Μαριάνα Πυργιώτη
ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Γνωρίστε τους

Ομιλητές

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Υπουργός Τουρισμού

GEORGE TSUNIS

Πρέσβης ΗΠΑ

NOAM KATZ

Πρέσβης Ισραηλ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Περιφερειάρχης Αττικής

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

Πρόεδρος ΣΕΤΕ

ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Ευρωβουλευτής / πρώην Υπουργός Τουρισμού

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ

Βουλευτής N. Κερκύρας - Τομεάρχης Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής & Τουρισμού, ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

SHIMON PARNAS

Ambassador of greek music in Israel & organizer of Israeli music tours in Greece

ΜΑΡΙΑ - ‘ΕΛΛΗ ΓΕΡΑΡΔΗ

Γενική Γραμματέας Υποδομών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΛΗΣ

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας Υπουργείου Εξωτερικών, Πρόεδρος της Enterprise Greece

ΘΩΜΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πρόεδρος της Ελληνικής ‘Ενωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων με Προορισμό την Ελλάδα

ΘΕΟΔΩΡΑ ΡΗΓΑ

Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, ΟΛΘ Α.Ε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΒΑΤΖΙΔΑΚΗΣ

AEGEAN AIRLINES Sustainability Manager

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΛΙΔΗΣ

Πρόεδρος FedHATTA

Συντονιστής

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Συντονιστής

ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Συντονιστής

ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ

Δημοσιογράφος RealFM

Επικοινωνία

Συμμετοχή

Athens Marriott Hotel Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, 175 64

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

DOME Consulting Firm

Αντωνία Αγγελάκου
+30 – 212 – 1052761
info@domeconsulting.gr

NEXT IS NOW

Μαρία Βλαχοσταμάτη
+30 – 211 – 2008380
nextisnow18@gmail.com

  Χρυσός Χορηγός

  Χορηγοί

  Mε την Yποστήριξη

  Χορηγοί Επικοινωνίας

  Διοργάνωση

  Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

  Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

  Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

  x