Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Τουρισμού

H Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1997) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LL.M, 1998) και από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστώνη (GMAP, 2006).

Έχει εργαστεί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, καθώς και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν συνεργάτιδα του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα.

Εξελέγη βουλευτής Νομού Ρεθύμνης (2007 και 2009), ενώ, από το 2012, εκλέγεται στην Α’ Αθηνών (2012, 2015, 2019, 2023).

Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Α. Σαμαρά 2012 – 2015.

Έχει διατελέσει επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U), πρέσβειρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Women Political Leaders (WPL) και μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Θεσμών και Διαφάνειας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα – (ΚΕΜΕΦΙ) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Είναι παντρεμένη με τον συνθέτη Μίνω Μάτσα και έχουν δύο παιδιά.

M. Alexandre Diebolt

Le Charge d’ Affaires a.i. Ambassade de France en Grèce

PROFESSIONAL EXPERIENCE

 • August 2023, Embassy of France to Greece, Athens – Deputy head of mission
 • 2022 – 2023, Ministry of the Interior and overseas territories, Minister’s office, Paris – Diplomatic Adviser to the Minister
 • 2019 – 2022, Ministry of the Interior, Directorate of Immigration, Nantes – Director of the visa department
 • 2015 – 2019, Permanent representation of France to the United Nations, New York – UNSC Team / Expert / Europe and Americas (2015/2017) then Mali/Sahel (2017/2019)
 • 2012 – 2015, Embassy of France to Morocco, Rabat – Head of the press department / Domestic policy advisor
 • 2009 – 2012, Ministry of foreign and European affairs, North Africa and Middle-East Directorate, Paris – Adviser on Israel / Middle East peace process
 • April 2009 – oct. 2009, Ministry of foreign and European affairs, Directorate of global economy and development strategies, Paris – Adviser on international commerce
 • Sept. 2007 – Feb. 2008, Prefecture of Correze, Tulle – ENA (Ecole Nationale d’Administration) Trainee
 • Jan. 2007 – May 2007 Consulate general of France in Jerusalem – ENA Trainee

EDUCATION

 • 2007-2009, Ecole Nationale d’Administration – National School of Administration (Willy Brandt promotion/graduation year) ; appointed at the Ministry of Foreign affairs
 • 2004-2006, Institute of Political Studies of Paris (Master of Public Affairs)
 • 2003-2004, Department of Contemporary Arabic Studies, Cairo (exchange year)
 • 2001-2003, Institute of Political Studies of Paris (Bachelor Degree)

LANGUAGES

English (proficient), Arabic (very good level in reading, writing, and speaking), German (good level in
reading, writing, and speaking

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Είναι οικονομολόγος. Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (2022-2023). Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Ιούνιο του 2023. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και αρμόδιος για την προετοιμασία και το συντονισμό της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (2020-2023). Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής (2019-2020), Ευρωβουλευτής (2009-2014), Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας (2006-2009), Δημοτικός Σύμβουλος, αναπληρωτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Αθηναίων (2003 – 2006), με ευθύνη την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από το 1990 έως το 1993 διετέλεσε Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού.

Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Ε21 (1994-2001). Ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος της Δράσης (2014-2019), η οποία ανέστειλε τη δραστηριότητά της για να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία.

Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας από το 1985 και έχει ιδρύσει τέσσερις εταιρείες στους κλάδους της επικοινωνίας (19 94-1999), της διαχείρισης κρίσεων (2000-2006) και της αγροτικής παραγωγής & μεταποίησης (2014-2019).

Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα (Οικονομικό ΕΚΠΑ) και διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στην Αγγλία (City University, London) και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Βρετανική Εταιρεία Ερευνών Αγοράς (British Market Research Society) στην Έρευνα Αγοράς. Έχει λάβει διδακτορικό από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Κοινωνική ανοχή στη διαφθορά».

Είναι παντρεμένος με τη Ελένη Παπαπάνου, έχει δύο κόρες, τη Μαριάννα και την Ειρήνη και τέσσερις εγγονές.

Δημήτρης Φραγκάκης

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1972. Κατάγεται από τον Πλατανιά, Κρήτης και Μεγάλωσε στα Χανιά.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, ενώ έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει ειδίκευση στην ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πτυχίου Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί επί 20 χρόνια, μεταξύ άλλων, ως συνεργάτης ερευνών στο Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Υπήρξε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στις 28 Αυγούστου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διατηρεί μια τουριστική επιχείρηση, μιλά άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Αλέξανδρος Βασιλικός

Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 από Έλληνα πατέρα, αυτοδημιούργητο ξενοδόχο-επιχειρηματία και μητέρα Γαλλίδα. Μεγάλωσε στην Αθήνα και παρακολούθησε τη Γαλλο Eλληνική σχολή. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, με σπουδές στη Νάντη και στο Λονδίνο.

Ο Αλέξανδρος εισέρχεται επίσημα στην οικογενειακή επιχείρηση το 1998 ως ξενοδόχος δεύτερης γενιάς. Σε ηλικία 24 ετών, διορίζεται COO του Ομίλου AIROTEL. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του αναλαμβάνει ενεργά τη διοίκηση του Ομίλου AIROTEL ως CEO.

Με ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, οδηγεί τάχιστα τον όμιλο σε διαδικασία εκσυγχρονισμού, ανακαινίζοντας πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία του στην Αθήνα και αναβαθμίζοντας την ταυτότητά του στην αγορά. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που ακολούθησε στην Ελλάδα, καταφέρνει να διευρύνει περαιτέρω την αλυσίδα του Ομίλου, διπλασιάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στην πόλη της Πάτρας και προσθέτοντας μια μακροχρόνια μίσθωση ξενοδοχείου στην πόλη της Καβάλας.

Ο Όμιλος Airotel, υπό τη διοίκηση του Αλέξανδρου Βασιλικού, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στην Κρήτη, «αφουγκραζόμενος» τις δυνατότητες ανάπτυξης των καλοκαιρινών κατοικιών στην Ελλάδα, επένδυσε στην αγορά, ανακαίνιση και πώληση παραδοσιακών κατοικιών σε γραφικά ορεινά χωριά.Επιπλέον, το 2007 ιδρύεται η Webotel Α.Ε., εταιρεία με αντικείμενο την online εκπροσώπηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ο Αλέξανδρος Βασιλικός δραστηριοποιείται εντατικά στη συλλογική εκπροσώπηση του ξενοδοχειακού κλάδου και το 2012 εκλέγεται Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής – Αργοσαρωνικού, αφού διετέλεσε γενικός γραμματέας του ίδιου οργανισμού για τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπηρέτησε τον ξενοδοχειακό κλάδο και σε εθνικό επίπεδο ως Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από το 2011 μέχρι το Μάιο του 2017.

Τον Ιανουάριο του 2018 παραιτείται από τις προηγούμενες θέσεις ευθύνης, μετά την εκλογή του ως Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι ο νεότερος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, από τη δημιουργία του οργανισμού το 1935.

Τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς, εκλέγεται ως Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕxCom) της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής (HOTREC).

Τέλος, ως Γάλλος υπήκοος, ο Αλέξανδρος Βασιλικός κατέχει θέση Οικονομικού Συμβούλου στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Ιωάννης Χατζής

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Ο Γιάννης Χατζής είναι πρόεδρος και συνιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού ομίλου Blue Sea Resort Collection που εδρεύει στην Ρόδο. Η εταιρία έχει 6 ξενοδοχειακές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 3,500 κλινών, που λειτουργούν κάτω από 4 εμπορικές ονομασίες.

Αποφοίτησε το 2008 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές, αρχικά στο Παρίσι, ESSEC Business School και εν συνεχεία στο Λονδίνο, London School of Economics (B.Sc., ΜΒΑ, Μ.Sc.). Το 2016 ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες για να του απονεμηθεί ο τίτλος CFA Charterholder.

Εκλέχθηκε πρόσφατα ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ενώ είναι τακτικό μέλος του ΔΣ της Ε.Ξ. Ρόδου από το 2014. Συμμετέχει με την ιδιότητα του τακτικού μέλους σε ΔΣ διαφόρων οργανισμών.

Γιώργος Βήλος

Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece

O Γιώργος Βήλος διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς του στρατηγικού σχεδιασμού και της εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Για περισσότερο από δεκαπέντε έτη ήταν ανώτατο διευθυντικό στέλεχος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε εταιρείες του Ομίλου Κοπελούζου στους τομείς των παραχωρήσεων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των μέσων μαζικής επικοινωνίας, των εκθεσιακών κέντρων κ.α.

Στον τομέα των αεροδρομίων, έχει διατελέσει μέλος του εποπτικού συμβουλίου του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ενώ αναφορικά με το έργο των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων συμμετείχε στην οριστικοποίηση και υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο και εν συνεχεία ήταν επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της μεταβατικής περιόδου μέχρι την έναρξη της παραχώρησης.

Από το 2016 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης στη Fraport Greece.

Ο Γιώργος Βήλος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο City, University of London (Cass Business School) και είναι κάτοχος πτυχίου στα Τραπεζικά και Διεθνή Χρηματοοικονομικά και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Επενδύσεων.

Μαρίνα Σπυριδάκη

Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, AEGEAN

Η Μαρίνα Σπυριδακη είναι Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων στην AEGEAN, αρμόδια για την εταιρική επικοινωνία, την πολιτική εταιρικής υπευθυνότητας και τις σχέσεις με φορείς του τουρισμού, της κοινωνίας των πολιτών και των ρυθμιστικών αρχών.

Υπήρξε Διευθύντρια Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών στον ΣΕΒ και διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εταιρική επικοινωνία, την εκπροσώπηση επιχειρήσεων και την παραγωγή και τεκμηρίωση πολιτικών.

Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στη Πολιτική Ανάλυση και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ALBA αντίστοιχα.

Έλενα Ράπτη

Υφυπουργός Τουρισμού

Η Έλενα Ράπτη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Kάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBΑ (Master in Business Administration) του
Πανεπιστημίου Winchester.

Εργάσθηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο των oπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας.

Εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 1998.

Ιδρυτικό μέλος στην Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» και στο Κέντρο Ενημέρωσης για τον Εθελοντισμό «Ομάδα Μαζί σας».

Επανεκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 2002, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης.

Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2004.

Επανεκλέγεται Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2009, στις διπλές βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, τον Ιούλιο του 2019 και στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.

Το 2011 ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 ορίζεται μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ορίζεται μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Επιτροπής Ισότητας & μη Διακρίσεων, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Το 2015 αναλαμβάνει τον Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ.

Το 2017 ορίζεται μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του προγράμματος EPAS του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο: «PSS+ – Τερματισμός της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης των παιδιών στον αθλητισμό».

Το 2021 ορίζεται επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Το 2022 ορίζεται με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων.

Τον Ιούνιο του 2023 αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Υφυπουργού Τουρισμού.

Γιώργος Πατούλης

Περιφερειάρχης Αττικής

Ο Γεώργιος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Ε.Κ.Π.Α. και ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική στο νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ», όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας.

Εξελέγη στο Δ.Σ. του νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ», ενώ παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς.

Το 1997 ιδρύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» και το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, στην οποία έως και σήμερα συνεχίζει να είναι Επίτιμος Πρόεδρος.

Το 1998, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης, όπου εγκαθίδρυσε το θεσμό του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμαρουσίου, το 2010, επανεξελέγη με ποσοστό 57%, καθώς και το 2014, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με ποσοστό 60%.

Επίσης, ίδρυσε σε πανελλαδικό επίπεδο το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού.

Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θέση που κατέχει έκτοτε σταθερά μετά από τρεις ακόμα εκλογικές νίκες (2014, 2018 και 2022), ενώ μετά την πρόσφατη επανεκλογή του είναι πλέον ο μακροβιότερος πρόεδρος του Συλλόγου., τον Ιανουάριο του 2012, έγινε ιδρυτικό μέλος του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ.

Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, με ποσοστό 66%.
Τον Οκτώβριο του 2019 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Τον Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή, για την περίοδο 2020-2025, θητεία η οποία διήρκησε 2,5 χρόνια έως τον Ιούλιο του 2022 οπότε και παραμένει μέλος.

Μεγάλο είναι και το συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει ιατρικές εκδόσεις, άρθρα και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά έντυπα.

Έχει ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Μαρία Καμμά-Αλειφέρη

Δήμαρχος Τήλου

Η Δήμαρχος Τήλου κυρία Μαρία Καμμά-Αλειφέρη γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1970.

Τελείωσε την βασική εκπαίδευση στο νησί της Τήλου. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και διετέλεσε υπάλληλος του Δήμου της Τήλου. Ακολούθως υπηρέτησε στο Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου και τέλος ως ταμίας στον καλλικρατικό δήμο της Ρόδου.

Πρωτοασχολήθηκε με τα κοινά το 2010, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Τάσου Αλιφέρη και ορκίστηκε Δήμαρχος του νησιού στις 8/3/2012. Επανεξελέγη το 2019 και στις πρόσφατες εκλογές τον Οκτώβριου του 2023.

Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Τηλίων Ρόδου “ο Τηλίνης” και συμμετείχε σε πολλές συλλογικές δράσεις στο νησί της Ρόδου.

Είναι παντρεμένη με τον Ηλία Αλειφέρη και έχει δύο παιδιά, την Βασιλική, Επιχειρηματία, και την Σοφία, φοιτήτρια Εγκληματολογίας στις Βρυξέλλες.

Αντώνης Γιαννόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ & Τουρισμού, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Ο Δρ. Αντώνιος Γιαννόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Είναι επίσης Καθηγητής-Σύμβουλος στο Μεταπτυχιακό Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συντονιστής στο Πρόγραμμα Διοίκησης Τουρισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και διδάσκει στο εξ αποστάσεως (e-learning) πρόγραμμα Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ Τουρισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ – πρώην ΑΣΟΕΕ). Παλαιότερα, είχε διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στο Τμήμα Tourism, Hospitality and Sports, Συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο. Είχε επίσης αναλάβει τη θέση του Ακαδημαϊκού Διευθυντή στο Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών και δίδαξε Τουριστικό Μάρκετινγκ και Μάρκετινγκ Υπηρεσιών στο ΟΠΑ.

Έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στο πλαίσιο ερευνητικών οργανισμών, στον τομέα των υπηρεσιών και σε δυναμικά οικοσυστήματα καινοτομίας. Από τη θέση του Marketing and Communication Manager στο Corallia είχε την ευθύνη της εφαρμογής της στρατηγικής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του οργανισμού, με εστίαση στις υπηρεσίες των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων καινοτομίας και των δράσεων νεανικής επιχειρηματικότητας. Ως σύμβουλος σε θέματα μάρκετινγκ και τουρισμού, εργάστηκε σε θέματα διαχείρισης προορισμών και δορυφόρων λογαριασμών τουρισμού, συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Μάρκετινγκ (Athens Laboratory of Research in Marketing) και συμμετείχε σε δράσεις της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Είναι κάτοχος PhD Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και ΜΒΑ από το ΟΠΑ με εκτεταμένη έρευνα στην τουριστική αγορά, σε συνεργασία με περισσότερα από 100 ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της χώρας [με την υποστήριξη του ΣΕΤΕ και τοπικών φορέων]. Διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο δημοσιεύσεων σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά σχετικών με το μάρκετινγκ υπηρεσιών, τη φιλοξενία κλάδου και τον τουρισμό καθώς και ερευνητικές εργασίες για την επώνυμη πολιτική προορισμών με ομιλίες για το τουριστικό και ξενοδοχειακό μάρκετινγκ καθώς και για την πολιτιστική διπλωματία. Έχει δημοσιεύσει ταξιδιωτικά άρθρα, ως ξένος ανταποκριτής σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις. Eίναι επίσης ιδρυτής και εκδότης του “the voyager voice”. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εμπειρογνωμόνων και επιτροπές αξιολόγησης έργων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Διετέλεσε επίσημος εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υποψηφίων Διδακτόρων-Νέων Ερευνητών και έλαβε μέρος σε ομάδες εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας.

Άρης Θεοδωρόπουλος

Οδηγός Βουνού, Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης, Εκπαιδευτής Εναεριτών & Συγγραφέας

Ο Άρης Θεοδωρόπουλος είναι Οδηγός Βουνού, Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης, Εκπαιδευτής Εναεριτών και Συγγραφέας. Ο Άρης είναι, ίσως, ο πρώτος επαγγελματίας εκπαιδευτής ορειβασίας / αναρρίχησης στην Ελλάδα, με τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας και εκτεταμένη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, από το 1999 εκπαιδεύει εργαζόμενους σε ύψος ως ο επίσημος εκπαιδευτής εναεριτών της εταιρείας Petzl στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχει γράψει τέσσερεις αναρριχητικούς οδηγούς (με πολλές επανεκδόσεις), ένα τεχνικό εγχειρίδιο αναρρίχησης και ένα τεχνικό εγχειρίδιο ορειβασίας (σε συνεργασία με τον Δ. Κάραλη).

Ο Άρης Θεοδωρόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα στο βουνό σε ηλικία 16 ετών στη Βαράσοβα (1980). Από τότε, η ορειβασία αποτελεί γι’ αυτόν στάση ζωής. Στην Ελλάδα έχει ανοίξει εκατοντάδες νέες μεγάλες αναρριχητικές διαδρομές πολλαπλών σχοινιών στα Ελληνικά βουνά, στη Βαράσοβα και τα Μετέωρα. Πολλές από τις διαδρομές αυτές έχουν γίνει κλασσικές και έχουν σηματοδοτήσει τη μετέπειτα πορεία του αθλήματος. Στο εξωτερικό έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στις Άλπεις, όπου έχει σκαρφαλώσει διαδρομές εξαιρετικού κύρους από την ηλικία των 18 ετών, καθώς και στους Δολομίτες της Β. Ιταλίας, στις Προάλπεις της Ν. Γαλλίας (Verdon), τη Βουλγαρία, την Ταϊλάνδη την

Ιορδανία και παγοαναρρίχηση στη Σκωτία. Ακόμα, ασχολείται με το ορειβατικό σκι, έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογες διασχίσεις και καταβάσεις τόσο στα Ελληνικά βουνά, όσο και στις Ιταλικές, Αυστριακές και Γαλλικές Άλπεις.

Από το 1989 διευθύνει τις Σχολές Ορειβασίας & Αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών, με πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει παράδοση και έχουν αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους ορειβάτες και αναρριχητές στη χώρα μας. Έχει επίσης διατελέσει Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ενώ έχει διευθύνει τις Σχολές Αναρρίχησης και Διάσωσης των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού και έχει διδάξει σε σεμινάρια αναρρίχησης για τους καθηγητές φυσικής αγωγής των ΤΕΦΑΑ και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς.

Από το 1999, ο Άρης αφιερώνει μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη και συντήρηση της αθλητικής αναρρίχησης στην Κάλυμνο, και συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη του νησιού σαν κορυφαίο παγκόσμια αναρριχητικό προορισμό.

Επίσης συμμετέχει στην οργάνωση και άλλων προορισμών στη χώρα μας, δημιουργώντας με την ομάδα του νέα αναρριχητικά πεδία και διαδρομές και συμβάλλοντας στην προβολή τους: Λεωνίδιο, Κυπαρίσσι, Ναύπλιο, Φρύγανη, Άγιος Ανδρέας.

Όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας για την εκπαίδευση εργαζομένων σε ύψη, από το 1999 έχει ξεκινήσει η μακρόχρονη συνεργασία του Άρη Θεοδωρόπουλου με τις εταιρείες Δημητριάδης και Petzl, ενώ εκπαιδεύει σε μόνιμη βάση το προσωπικό μεγάλων εταιρειών, όπως, ενδεικτικά, της Cosmote, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, και της Ergafon μεταξύ πολλών άλλων. Παράλληλα, εκπαιδεύει σε εθελοντική βάση τα μέλη της ΕΜΑΚ στη διάσωση σε ορθοπλαγιά και σε χιονοδρομικά κέντρα.

Τέλος, ο Άρης Θεοδωρόπουλος διατηρεί τη στήλη ‘Ηχώ των Βουνών’ στο περιοδικό Κορφές από το 1989, ενώ το σημαντικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα βιβλία:

 • «Βαράσοβα» (εκδ. ΕΟΣ Αχαρνών 1996),
 • «Αναρρίχηση» (εκδ. Ανάβαση 2001)
 • «Ορειβασία» (εκδ. ΕΟΣ Αχαρνών 2007),
 • Τον παγκοσμίου φήμης αναρριχητικό οδηγό της Καλύμνου (2000, 2003, 2006, 2008, 2010, 2015/16, 2019, 2023), ο οποίος διανέμεται παγκοσμίως.
 • Τον επιλεκτικό αναρριχητικό οδηγό της Ελλάδας, Greece sport climbing, the best of (2014, 2017).
 • Τον αναρριχητικό οδηγό Leonidio & Kyparissi (2021).

Νίκος Ταχιάος

Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών

Ο Νίκος Ταχιάος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 1962. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Είναι αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ από το 1987 μέχρι το 1990 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Επί πέντε συνεχείς τετραετίες, από το 1987 έως και το 2006 οπότε και αποφάσισε να αποχωρήσει, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα αυτό θήτευσε ως αντιπρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος (1991-1994), ως αντιδήμαρχος πολιτισμού (1995-1996) και ως αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού (2002-2005).

Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο 2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ του 2004 και του 2010 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από το Σεπτέμβριο 2019 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2023 διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικό (πρώην Αττικό) Μετρό Α.Ε.

Στις 27 Ιουνίου 2023 διορίστηκε στην θέση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την επαγγελματική δραστηριότητά του και έχοντας συμμετάσχει για πολλά χρόνια σε Συμβούλια Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης και στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημοσίων συμβάσεων μελετών και έργων, χωρικού σχεδιασμού, περιβάλλοντος, ιδιοκτησίας και αξιών γης.

Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και εδώ και χρόνια είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media ειδικά για θέματα της Θεσσαλονίκης.

Η εικοσάχρονη θητεία του στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει αφήσει σημαντικές επιτυχίες.

Εμβληματικά έργα και σχεδιασμοί πνοής έχουν το αποτύπωμα της αναγνωρισμένα καθοριστικής συμβολής του, όπως η ανάπλαση της νέας παραλίας, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το δημαρχιακό μέγαρο, ο πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Νοτιοανατολική Πύλη, για τον οποίο ο δήμος βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών και το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης της περιοχής των Λαχανοκήπων.

Στον τομέα του πολιτισμού καταγράφονται ως γεγονότα που σημάδεψαν την Θεσσαλονίκη στην εποχή τους και έχουν αφήσει εξαιρετικές αναμνήσεις, ενδεικτικά της ανοικτής και κοσμοπολίτικης αντίληψής του, η διοργάνωση των επετειακών 30ων Δημητρίων με την συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών όπως ο Alan Bates με την Peter Hall Company, ο Philip Glass, οι Momix, ο Zbigniew Preisner και η Milva κι επίσης η αναδρομική έκθεση του Helmut Newton που εγκαινίασε ο ίδιος ο φωτογράφος στην μοναδική επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, η εμφάνιση για πρώτη φορά τσίρκου χωρίς ζώα στην Ελλάδα (Cirque Baroque) και καλλιτεχνών δρόμου όπως οι Urban Sax.

Βασιλική Λοΐζου

Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Υπουργείο Ανάπτυξης

Είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας και της αγοράς.

Έχει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2012-2015) ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων της αγοράς καθώς και τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016.

Τον Οκτώβριο του 2017 ορίστηκε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα υγείας.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας σε τιμητική θέση.

Το καλοκαίρι του 2019, ανέλαβε Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στη συνέχεια, από τον Αύγουστο του 2020, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ορίστηκε Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece με έργο τόσο στην προώθηση των εξαγωγών όσο και την προσέλκυση επενδύσεων με έμφαση τις στρατηγικές επενδύσεις.

Από τις 25 Ιουλίου 2023 είναι η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Κωνσταντίνος Δ. Ζήκος

Αντιπρόεδρος ΕΟΤ, Σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού

Ο κ. Ζήκος έχει διανύσει πάνω από 31 χρόνια δικηγορίας ως Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με εξειδίκευση στους τομείς : Εμπορικό Δίκαιο , Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , Πνευματική Ιδιοκτησία, Τουρισμός, Αστικό και Διοικητικό Δίκαιο. Σήμερα κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου του ΕΟΤ και συμβούλου στην Υπουργό τουρισμού . Παράλληλα είναι μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Ζήκος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε ελληνικές εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς . Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ( EOT ) , είναι μέχρι και σήμερα μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης (Κριτής και Μέντορας) στο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος “επιταχυντής” για νεοφυείς επιχειρήσεις , Ειδικός Σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού , Σύμβουλος-Μέλος της Επιτροπής Τουριστικών Μαρινών μέχρι και σήμερα και αντίστοιχα της Επιτροπής για την αναγνώριση Ιαματικών Πόρων , Πρόεδρος στην Επιτροπή αναμόρφωσης της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου αδειοδότησης ξενοδοχείων & μη κυρίων καταλυμάτων , Μέλος της Κεντρικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κράτους για τις αναπτυξιακές επενδύσεις .

Γιώργος Στασινός

Πρόεδρος ΤΕΕ

Βασίλης Αξιώτης

Αντιδήμαρχος Αστικών & Κτιριακών Υποδομών & Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων

Ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης είναι Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο των κατασκευών.

Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Columbia University The Fu Foundation School of Engineering and Applied Science της Νέας Υόρκης και το Harvard Business School της Βοστώνης.

Θεοδώρα Ρήγα

Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε.

Η Θεοδώρα Ρήγα είναι Γενική Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε., Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ).

Γεννήθηκε το 1973 στις ΗΠΑ, είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες λιμένων, ναυτιλιακών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών τα τελευταία 20 χρόνια, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ναυτιλιακής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως Εμπορική Διευθύντρια και ως Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στην Ελλάδα, παρέχοντας επικοινωνιακή υποστήριξη στην Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.

Έλενα Κουντουρά

Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / πρώην Υπουργός Τουρισμού

H Έλενα Κουντουρά είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας Left στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN και μέλος της ειδικής ομάδας για τον τουρισμό Tourism Task Force ΤTF του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγχρόνως, είναι μέλος των Επιτροπών Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM, Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ITRE, και της Ειδικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ψηφιακή Εποχή AIDA. Είναι επίσης μέλος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο DMED, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κορεατική Χερσόνησο, DKOR και της Επιτροπής για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ, DMAS.

Πριν την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε μία εξαιρετικά πετυχημένη θητεία ως Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος (2015-2019), με διεθνή αναγνώριση και κορυφαίες βραβεύσεις από παγκόσμιους θεσμούς, μεταξύ αυτών το βραβείο της Καλύτερης Υπουργού Τουρισμού του Κόσμου, “Tourism Minister of the Year” το 2019 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, καθώς και το βραβείο για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή “Global Champion 2019” από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC.

Στην 18ετή πολιτική της σταδιοδρομία από το 2004 είχε εκλεγεί έξι φορές Βουλευτής Α΄ Αθηνών, με σημαντικό έργο και δράση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές για τα θέματα ισότητας και δικαιωμάτων του ανθρώπου, προστασίας το περιβάλλοντος, τουρισμού πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης. Είχε επίσης εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως μέλος του εθνικού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Είναι Πρόεδρος της Εuropa Donna Hellas, του ελληνικού τμήματος της ευρωπαϊκής οργάνωσης Europa Donna- European Breast Cancer Coalition για την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για καλύτερες υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο.

Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015.

Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου.

Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέση στην οποία παρέμεινε επί 4 έτη.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανεκλέχθηκε βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορκίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης, ενώ διετέλεσε Πρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016) και Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας. Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014) και διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015).

Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι, επίσης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK.

Την τετραετία 2004-2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISnet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISnet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-TAXIS).

Το διάστημα 2019 – 2023, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συντέλεσε στην αλματώδη εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας κατά τα τελευταία έτη.

Μύρων Φλουρής

Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης

Ο Μύρων Φλουρής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, από το Οxford Brookes University (1996). Διαθέτει δίπλωμα εξειδίκευσης στην Τεχνολογική Στρατηγική των Επιχειρήσεων (2003) από το ΕΜΠ.

Έχει εργαστεί σε διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες KPMG (2020) και ΕΥ (2021), συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στην ανάπτυξη εργασιών .

Επιπλέον, διαθέτει εικοσαετή και πλέον εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ειδικότερα στην Εθνική Τράπεζα (2008), Π&Κ Χρηματιστηριακή (2001) και στην Εγνατία Χρηματιστηριακή (1998) λαμβάνοντας θέσεις ευθύνης.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στην σύλληψη και υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας, ψηφιακού μετασχηματισμού και νεοφυούς επιχειρηματικότητας .

Έχει διατελέσει αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων (2018), Τομεάρχης Ψηφιακού Μετασχηματισμού (2019) και Τομεάρχης Ψηφιακή Διακυβέρνησης (2021) του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Φάνης Σπανός

Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας

Ο Φάνης Σπανός γεννήθηκε το 1984 στη Χαλκίδα και είναι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στα Υδραυλικά Έργα. Έχοντας ήδη μπει στην αγορά εργασίας, απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Professional MBA) στο ALBA Graduate Business School και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης αποκτήσει τίτλο Executive Certificate από το Harvard Kennedy School στο πεδίο της Δημόσιας Πολιτικής (Public Policy) και τέλος ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Έχει εργαστεί από το 2008 στην οικογενειακή επιχείρηση οικοδομικών έργων και έτοιμου σκυροδέματος αρχικά ως μηχανικός και στη συνέχεια ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, όπου υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων. Ακόμη, έχει διατελέσει Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΠΕΧ Α.Ε. και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ 5 χρόνια αργότερα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Ιούνιου του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, είναι μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της Ένωσης.

Γονείς του είναι ο Χρήστος Σπανός και η Λία Βασιλείου. Με τη σύζυγό του Μαρία Αναστασίου, εκπαιδευτικό, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Πρόεδρος Ομίλου «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΑΚΜΗ», Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατάρτισης

Ο κ. Ροδόπουλος είναι κάτοχος BA στα Οικονομικά και MBA στη Διοίκηση και το Μάρκετινγκ (Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, 1978).

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ. Πιο συγκεκριμένα, είναι Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΚΜΗ, ενός από τους κορυφαίους ιδιωτικούς οργανισμούς στην εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα.

Διαθέτει περισσότερα από 35 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε θέματα διαχείρισης, μάρκετινγκ, οικονομικών, διαχείρισης & εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στη διαχείριση προγραμμάτων σε επίπεδο Ε.Ε.

Έχει διατελέσει Οικονομικός Σύμβουλος Ελλάδος και Εμπειρογνώμονας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Εκτελεστικός Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού και στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Διαθέτει άριστες επιχειρηματικές δεξιότητες, καθώς και επικοινωνιακές και ηγετικές ικανότητες. Μιλάει άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Νίκος Χατζηνικολάου

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Μαριάνα Πυργιώτη

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

Μαρία Αναστασοπούλου

Δημοσιογράφος Real FM 97.8

Η Μαρία Αναστασοπούλου είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ANT1 Group και στο ραδιόφωνο του Real 97,8.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2007, κάνοντας ρεπορτάζ και έρευνες – μεταξύ άλλων – και σε δημοσιογραφικές αποστολές, τόσο για την τηλεόραση, όσο και για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (2007 – 2022).

Έχει σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνιολογίας, με κατεύθυνση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Εγκληματολογία.

Γιώργος Χουδαλάκης

Δημοσιογράφος Real FM 97.8

Ο Γιώργος Χουδαλάκης σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται στο ραδιόφωνο από το 1991. Έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, όπως ο Αntenna 97’2 FM, City 99,5, Parapolitika FM 90,1 και REAL FM 97,8.

Έχει επίσης εργαστεί στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτης, παρουσιαστής δημοσιογραφικών εκπομπών και σχολιαστής σε πολιτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Sky, Star και Blue Sky.

Έχει επίσης υπάρξει τακτικός αρθογράφος σε εφημερίδες όπως η Real news ο Ριζοσπάστης κλπ.

Σήμερα είναι δημοσιογράφος στο REAL FM 97,8 και παρουσιάζει το πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού.

Μάνος Νιφλής

Γενικός Διευθυντής Enikos.gr

Ο Μάνος Νιφλής είναι δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής των ιστοσελίδων enikos.gr και enikonomia.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός καθημερινής εκπομπής του Real fm 97,8.

Έχει παρουσιάσει καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές στο ALTER CHANNEL και τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ), με μεγάλη εμπειρία στο κοινωνικό ρεπορτάζ.

Ήταν Διευθυντής Ενημέρωσης στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9, Διευθυντής της ιστοσελίδας Zougla.gr, Αρχισυντάκτης ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Αγορά» και «Αθηναϊκή», Αρχισυντάκτης των τηλεοπτικών εκπομπών «Ενώπιος Ενωπίω», «Ζούγκλα», «Κίτρινος Τύπος» και συντονιστής ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης «ALPHA».

70

Ημέρες

Athens Marriott Hotel
5 Δεκεμβρίου 2023

70

Ημέρες
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δείτε τα βίντεο

Έναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί

Έναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί

Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου

Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου

Ενότητα Α΄ - Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού - Προκλήσεις & Βιωσιμότητα

Ενότητα Α΄ - Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού - Προκλήσεις & Βιωσιμότητα

Ενότητα Β΄ - Τα νέα μοντέλα τουρισμού & οι εναλλακτικοί νησιωτικοί προορισμοί

Ενότητα Β΄ - Τα νέα μοντέλα τουρισμού & οι εναλλακτικοί νησιωτικοί προορισμοί

Ενότητα Γ' - Επενδύσεις & έργα υποδομών

Ενότητα Γ' - Επενδύσεις & έργα υποδομών

Ενότητα Δ' - Η ταξιδιωτική οικονομία, οι νέες τεχνολογίες & η καινοτομία στον τουρισμό

Ενότητα Δ' - Η ταξιδιωτική οικονομία, οι νέες τεχνολογίες & η καινοτομία στον τουρισμό

Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! | Συνέδριο 2023

Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! | Συνέδριο 2023

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρόγραμμα συνεδρίου

09:30 - 10:00
Εγγραφές
10:00 - 10:20
Έναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί
Χαιρετισμός
Όλγα Κεφαλογιάννη
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Υπουργός Τουρισμού

M. Alexandre Diebolt
M. ALEXANDRE DIEBOLT

Le Charge d’ Affaires a.i. Ambassade de France en Grèce

10:20 - 10:45
Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου
Όλγα Κεφαλογιάννη
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Υπουργός Τουρισμού

Νίκος Χατζηνικολάου
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

10:45 - 11:45 | Ενότητα Α
Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού - Προκλήσεις & Βιωσιμότητα
Θεόδωρος Σκυλακάκης
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Δημήτρης Φραγκάκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Αλέξανδρος Βασιλικός
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ιωάννης Χατζής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Γιώργος Βήλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΛΟΣ

Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece

Μαρίνα Σπυριδάκη
ΜΑΡΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ

Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, AEGEAN

Μαριάνα Πυργιώτη
Συντονισμός
ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

11:45 - 12:45 | Ενότητα Β
Τα νέα μοντέλα τουρισμού & οι εναλλακτικοί νησιωτικοί προορισμοί
Εισηγητής
Έλενα Ράπτη
ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Υφυπουργός Τουρισμού

Συμμετέχοντες
Έλενα Ράπτη
ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Υφυπουργός Τουρισμού

Γιώργος Πατούλης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Περιφερειάρχης Αττικής

Μαρία Καμμά-Αλειφέρη
ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΜΑ-ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Δήμαρχος Τήλου

Αντώνης Γιαννόπουλος
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ & Τουρισμού, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Άρης Θεοδωρόπουλος
ΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγός Βουνού, Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης, Εκπαιδευτής Εναεριτών & Συγγραφέας

Μαρία Αναστασοπούλου
Συντονισμός
ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιογράφος Real FM 97.8

12:45 - 13:30
Διάλειμμα / Light Lunch
13:30 - 14:30 | Ενότητα Γ
Επενδύσεις & έργα υποδομών
Νίκος Ταχιάος
ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ

Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών

Βασιλική Λοΐζου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΟΪ́ΖΟΥ

Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Υπουργείο Ανάπτυξης

Κωνσταντίνος Δ. Ζήκος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΖΗΚΟΣ

Αντιπρόεδρος ΕΟΤ, Σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού

Γιώργος Στασινός
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Πρόεδρος ΤΕΕ

Βασίλης Αξιώτης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Αντιδήμαρχος Αστικών & Κτιριακών Υποδομών & Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων

Θεοδώρα Ρήγα
ΘΕΟΔΩΡΑ ΡΗΓΑ

Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε.

Έλενα Κουντουρά
Μέσω Βίντεο
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / πρώην Υπουργός Τουρισμού

Γιώργος Χουδαλάκης
Συντονισμός
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος Real FM 97.8

14:30 - 15:30 | Ενότητα Δ
Η ταξιδιωτική οικονομία, οι νέες τεχνολογίες & η καινοτομία στον τουρισμό
Άδωνις Γεωργιάδης
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μύρων Φλουρής
ΜΥΡΩΝ ΦΛΟΥΡΗΣ

Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης

Φάνης Σπανός
ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος Ομίλου «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΑΚΜΗ», Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατάρτισης

Μάνος Νιφλής
Συντονισμός
ΜΑΝΟΣ ΝΙΦΛΗΣ

Γενικός Διευθυντής Enikos.gr

15:30 - 15:45
Συμπεράσματα / Κλείσιμο Συνεδρίου
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Ομιλητές

Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργός Τουρισμού
M. Alexandre Diebolt
Le Charge d’ Affaires a.i. Ambassade de France en Grèce
Θεόδωρος Σκυλακάκης
Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Δημήτρης Φραγκάκης
Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ
Αλέξανδρος Βασιλικός
Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Ιωάννης Χατζής
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Γιώργος Βήλος
Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece
Μαρίνα Σπυριδάκη
Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, AEGEAN
Έλενα Ράπτη
Υφυπουργός Τουρισμού
Γιώργος Πατούλης
Περιφερειάρχης Αττικής
Μαρία Καμμά-Αλειφέρη
Δήμαρχος Τήλου
Αντώνης Γιαννόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ & Τουρισμού, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Άρης Θεοδωρόπουλος
Οδηγός Βουνού, Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης, Εκπαιδευτής Εναεριτών & Συγγραφέας
Νίκος Ταχιάος
Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών
Βασιλική Λοΐζου
Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Υπουργείο Ανάπτυξης
Κωνσταντίνος Δ. Ζήκος
Αντιπρόεδρος ΕΟΤ, Σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού
Γιώργος Στασινός
Πρόεδρος ΤΕΕ
Βασίλης Αξιώτης
Αντιδήμαρχος Αστικών & Κτιριακών Υποδομών & Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων
Θεοδώρα Ρήγα
Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε.
Μέσω βίντεο
Έλενα Κουντουρά
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / πρώην Υπουργός Τουρισμού
Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Μύρων Φλουρής
Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης
Φάνης Σπανός
Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας
Κωνσταντίνος Ροδόπουλος
Πρόεδρος Ομίλου «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΑΚΜΗ», Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατάρτισης
Συντονισμός
Νίκος Χατζηνικολάου
Εκδότης - Διευθυντής Realnews
Συντονισμός
Μαριάνα Πυργιώτη
Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert
Συντονισμός
Μαρία Αναστασοπούλου
Δημοσιογράφος Real FM 97.8
Συντονισμός
Γιώργος Χουδαλάκης
Δημοσιογράφος Real FM 97.8
Συντονισμός
Μάνος Νιφλής
Γενικός Διευθυντής Enikos.gr

Ασημένιος Χορηγός

Χορηγοί

Υπό την αιγίδα

Με την υποστήριξη

Χορηγοί Επικοινωνίας

Διοργάνωση

Κρατήσεις / Επικοινωνία

Athens Marriott Hotel
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, 175 64

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας,

DOME Consulting Firm
Αντωνία Αγγελάκου
+30 – 212 – 1052761
info@domeconsulting.gr

NEXT IS NOW
Μαρία Βλαχοσταμάτη
+30 – 211 – 2008380
nextisnow18@gmail.com

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

x